ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

  



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ

Ανοικτά, ασφαλή κι όχι υποβαθμισμένα σχολεία ζήτησαν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά που συγκεντρώθηκαν έξω από το Διοικητήριο Μεσσηνίας, το μεσημέρι της Δευτέρας 13.9.

Βασικό αίτημα ήταν η μή υποβιβασμοί σχολείων με συμπτύξεις τμημάτων που έχει ως αποτέλεσμα τις πληθωρικές τάξεις. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να μεταβούν στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να μεταφέρουν τα αιτήματά τους στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Θεοφανεία Σιούτη, κάτι που έγινε δεκτό μετά από διαβουλεύσεις με την ΕΛ.ΑΣ., κι αφού έκλεισαν την οδό Αριστομένους στο ύψος του Εργατικού κέντρου για μισή ώρα, διαμαρτυρόμενοι και φωνάζοντας συνθήματα.

Τα αιτήματά τους: ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ:

-τους υποβιβασμούς σχολικών μονάδων
-τις συμπτύξεις τμημάτων
-τα πληθωρικά τμήματα

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Ουσιαστική μέριμνα για την εύρεση χώρων που θα λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.
-Μαζικό και προσβάσιμο για όλους εμβολιασμό, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.
-Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρχει ουσιαστικός υγειονομικός έλεγχος και παράλληλα υγειονομική επιτήρηση των σχολικών μονάδων.
-Μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές.
-Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές. Παράλληλη στήριξη για όλους τους μαθητές που αποδεδειγμένα τη χρειάζονται.
-Αυξημένη χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.
-Άμεση λήψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών – παιδαγωγικών μέτρων για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση, με παράλληλο περιορισμό της ύλης των μαθημάτων ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη όλων των μαθησιακών «κενών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages