Αποδοχή όρων χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου, για «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Γαργαλιάνων» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Αποδοχή όρων χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου, για «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Γαργαλιάνων»

 


Με την 222.2.2/2021 (ΑΔΑ 6Δ3Η46Ψ844-ΑΚΑ) Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εντάχθηκε για χρηματοδότηση η με αριθ. πρωτ.005
260/2021 υποβληθείσα πρόταση του Δήμου μας, με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ», στον Άξονα Προτεραιότητας 2 (Α.Π.2) «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού ΣΕΛ. 2 Ισοζυγίου» του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021, του Πράσινου Ταμείου, με ποσό ένταξης 328.848,00€. Οι Όροι της χρηματοδότησης αναφέρονται αναλυτικά στο Συνημμένο Σχέδιο Σύμφωνου Αποδοχής Όρων της Απόφασης Ένταξης (ΣΑΠΟ). 
 Κατόπιν των ανωτέρω ζητείται η λήψη απόφασης για την αποδοχή των όρων της χρηματοδότησης, για ποσό ένταξης 328.848,00, όπως αναλυτικά αναφέρονται στο συνημμένο Σύμφωνο αποδοχής όρων ένταξης και η εξουσιοδότηση του Δημάρχου ως νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου, για την υπογραφή του ΣΑΠΟ, καθώς και κάθε άλλης σχετικής ενέργειας που τυχόν απαιτηθεί για αποδοχή της χρηματοδότησης. 

 Ο κ. Μερκούρης τοποθετήθηκε ως κάτωθι: «Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει τους κατοίκους της πόλης των Γαργαλιάνων και έχουν ποικιλοτρόπως εκδηλώσει –διατρανώσει την αντίθεσή τους στην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να αναπλάσει την πλατεία της πόλης τους. Δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφίσματα και ανοικτή συγκέντρωση-διαμαρτυρία στο χώρο της βιβλιοθήκης. Στη συγκέντρωση –διαμαρτυρία μάλιστα ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά τις έντονες διαμαρτυρίες. Το Δημοτικό Συμβούλιο αφουγκράστηκε το «θέλω» των κατοίκων της πόλης και με ευρεία πλειοψηφία, δεκαεννέα ψήφων έναντι οκτώ, αποφάσισε να μην κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο. Η Δημοτική Αρχή, δυστυχώς, αγνοώντας και περιφρονώντας τη βούληση των Γαργαλιανωτών και την αριθ. 25/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο, η οποία και εγκρίθηκε!!. Είναι όμως σύννομη η απόφαση του Πράσινου Ταμείου όταν έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; 

Η πρόταση υποβλήθηκε βασισμένη στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, παραβλέποντας την απόφαση του υπερκείμενου οργάνου. Για όλους αυτούς τους λόγους δε θα δώσω θετική ψήφο αλλά θα ψηφίσω ΚΑΤΑ στην αποδοχή της χρηματοδότησης». Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της την εισήγηση του κ. Προέδρου, την αριθ. 222.2.2/2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου, το ΣΑΠΟ, τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 40 του Ν. 4735/2020 (ΦΕΚ 197 τ. Α’ 12.10.2020), τις σχετικές διατάξεις του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και Ν. 4412/2016, μετά από διαλογική συζήτηση. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΕΛ. 3 1. Αποδέχεται την αριθ. 222.2.2/2021 (ΑΔΑ 6Δ3Η46Ψ844-ΑΚΑ) Απόφαση ένταξης του έργου του Δήμου Τριφυλίας με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ», με ποσό χρηματοδότησης ύψους 328.848,00€, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 (Α.Π.

2) «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021, του Πράσινου Ταμείου. 2. Αποδέχεται τους όρους ένταξης, όπως αυτοί αναγράφονται στο Σύμφωνο Αποδοχής Όρων (ΣΑΠΟ), το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης, για ποσό χρηματοδότησης ύψους 328.848,00€. 

 3. Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο Τριφυλίας, για να υπογράψει το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων (ΣΑΠΟ) και οτιδήποτε άλλο προκύψει κατά την υλοποίηση της πράξης αυτής. 4. Ορίζει ως υπεύθυνο άτομο, για την επικοινωνία με το Πράσινο Ταμείο, την υπάλληλο κ. Γεωργίου Ευθυμία, ΠΕ Αγρονόμο–Τοπογράφο Μηχανικό, της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας Δ. Τριφυλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages