ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ο υποβιβασμός Δημοτικών Σχολείων στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ο υποβιβασμός Δημοτικών Σχολείων στη Μεσσηνία

 


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με επερώτησή τους φέρνουν οι σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”, Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας, το αίτημα γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών, πολιτών, Δήμων, για την ανάκληση της απόφασης της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, για τον υποβιβασμό Δημοτικών Σχολείων στην Κορώνη, τη Μερόπη, το Δώριο, το Διαβολίτσι, τη Χώρα, τον Κάμπο.

Η επερώτηση έχει ως εξής: “Δυστυχώς η νέα σχολική χρονιά δεν ξεκινάει καλά .Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να μειώσει τον αριθμό των παιδιών σε κάθε τάξη αλλά με όχημα Διευθυντές Εκπαίδευσης όπως πχ στη Μεσσηνία οι οποίοι βάζουν την προσήλωση στις κυβερνητικές εντολές πάνω από τους μαθητές προχώρησε σε υποβάθμιση Δημοτικών Σχολείων .Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Μεσσηνίας υποβάθμισε αιφνιδιαστικά τα Δημοτικά Σχολεία Κορώνης, Κάμπου, Δωρίου, Διαβολιτσίου, Χώρας, Μερόπης.

Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει θύελλα  διαμαρτυριών.  Οι Δήμοι Πύλου- Νέστορος και Οιχαλίας  διαφωνούν και έχουν προχωρήσει σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης την Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη  εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές   συγκεντρώθηκαν έξω από το Διοικητήριο της Μεσσηνίας  και ζήτησαν την ανάκληση της απαράδεκτης και αντιεκπαιδευτικής αυτής απόφασης.

Στη συγκέντρωση τόνισαν ότι διαφωνούν ριζικά και κατηγορηματικά  με:

-τους υποβιβασμούς σχολικών μονάδων

-τις συμπτύξεις τμημάτων

-τα πληθωρικά τμήματα

Απαιτούν και συμφωνούμε φυσικά :

– Να ανακληθεί αυτή η αντιεκπαιδευτική απόφαση  και να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο, καθ’ υπέρβαση των προβλέψεων που αφορούν τον ελάχιστο αριθμό μαθητών διότι η απόφαση αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών και μάλιστα όταν τα δυο προηγούμενα χρόνια οι μαθητές έκαναν λίγες ώρες δια ζώσης διδασκαλίας λόγω της πανδημίας.

-Να γίνει  μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές..

-Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές. Παράλληλη στήριξη για όλους τους μαθητές που αποδεδειγμένα τη χρειάζονται.

-Αυξημένη χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.

-Άμεση λήψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών – παιδαγωγικών μέτρων για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση, με παράλληλο περιορισμό της ύλης των μαθημάτων ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη όλων των μαθησιακών «κενών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages