ΑΠΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ

Η σύμβαση παραχώρησης είναι η προτιμητέα λύση για την κυβέρνηση για το οδικό τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα: το πολύ σημαντικό έργο για τη Μεσσηνία και ιδιαίτερα για την Τριφυλία, που ενώνει την Ολυμπία Οδό με τον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα” και αποτελεί μέρος του διευρωπαϊκού δικτύου, της σπουδαίας Αδριατικής Οδού. Πέρα από την αναπτυξιακή του σημασία, θα συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η απάντηση του υπουργού Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση δεν διαφώτισε σχετικά με την προοπτική υλοποίησης του έργου. Ορθά το οδικό τμήμα Πάτρα – Πύργος αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας. 

Επρεπε να έχει γίνει χθες και δεν έγινε με ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων. Σήμερα, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού, κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα γίνει το έργο της Μεσσηνίας. Γιατί αν δεν προχωρήσει με την προτιμητέα λύση, είναι απίθανο να υλοποιηθεί ως δημόσιο έργο, από το ΕΣΠΑ, από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με βάση το κόστος - όφελος, λόγω κυκλοφοριακού φόρτου. Και για να ωριμάσει μελετητικά, να επικαιροποιηθούν μελέτες και να γίνουν άλλες που λείπουν, απαιτούνται 6 εκ. ευρώ. Ζήσε Μάη μου… Το έργο αυτό δεν είναι το μοναδικό που προβληματίζει και βάζει φρένο στην Τριφυλία. 
Πρώτο απ’ όλα είναι εκείνο για τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος. Εργο που έπρεπε να έχει δημοπρατηθεί και υλοποιηθεί μαζί με το φράγμα. Σήμερα, το φράγμα είναι γεμάτο, υπερχειλίζει και το νερό χάνεται. Πριν από πολλούς μήνες είχε σημειωθεί ότι εκκρεμούσαν οι απαλλοτριώσεις, που έπρεπε να επιταχυνθούν. Υπάρχει αρμόδια υπηρεσία που ασχολείται με το έργο και την επιτάχυνση των απαλλοτριώσεων, για να δημοπρατηθούν και να γίνουν τα δίκτυα; Η πρωτοπόρα και καινοτόμα αγροτική περιοχή της Τριφυλίας, πέρα από καλά λόγια κι επαίνους, θέλει πραγματική στήριξη για να συνεχίσει να προοδεύει και να αναπτύσσεται. Τα μεγάλα και παχιά λόγια δεν ωφελούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages