Οι ιατροί του ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας καταγγέλλουν την υποστελέχωση του Νοσοκομείου ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Οι ιατροί του ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας καταγγέλλουν την υποστελέχωση του Νοσοκομείου ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 


Η δραματική υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των «ενεργών» εφημεριών ιατρών βασικών ειδικοτήτων, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή  του το σωματείο ειδικευόμενων ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας το οποίο ζητά από την διοίκηση να δώσει λύση στο μείζον πρόβλημα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«To ΔΣ του Σωματείου μας με αίσθημα ευθύνης προς το μεσσηνιακό λαό ομόφωνα προβαίνει στην ακόλουθη ενημέρωση:

Τις τελευταίες ημέρες ιατροί βασικών ειδικοτήτων (παθολόγος 2 μέρες, ακτινολόγος 1 μέρα) δεν εφημερεύουν σε ενεργό (δηλαδή όλο το 24ωρο) εφημερία λόγω της δραματικής υποστελέχωσης αλλά και της ασθένειας συναδέλφων.

Η διοίκηση οφείλει άμεσα να  αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο κρίσιμο ζήτημα προστατεύοντας την δημόσια υγεία αλλά και την υγεία του ιατρικού προσωπικού.

Το Σωματείο μας έχει επανειλημμένα τονίσει ότι χρειάζονται άμεσα μαζικές προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και θα συνεχίσει να αγωνίζεται προς αυτήν την κατεύθυνση αφού όπως απέδειξε και η πανδημία το δημόσιο σύστημα υγείας αποτελεί τον βασικό πυλώνα δημόσιας υγείας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages