ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΥΓΚΑ..ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΥΓΚΑ..ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ

 


Στα τέλη του 2024 με αρχές του 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος, ένα από τα μεγάλα οδικά έργα της χώρας που πέρασε από 40 κύματα μέχρι να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, του Υφυπουργού αρμόδιου για τις Υποδομές Γ. Καραγιάννη, αλλά και εκπροσώπων της Ολυμπίας Οδού πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εργασιών στον πιο επικίνδυνο και αιματοβαμμένο δρόμο της χώρας, στο εργοτάξιο της Αμαλιάδας.

Ωστόσο παρότι περίμεναν όλοι έστω και μια κουβέντα για το τι θα γίνει με το τμήμα που έχει μείνει απέξω και κανείς δεν… μιλά έως σήμερα παρότι αποτελεί μέρος της ολοκλήρωσης του άξονα – ο λόγος για το Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα- δεν υπήρξε από κανέναν! Όλα αυτά παρουσία και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. 

Καραμανλής: Στα τέλη του 2025 η σύνεση του Πύργου με την Αρχαία Ολυμπία

«Ο νέος αυτοκινητόδρομος «Πάτρα – Πύργος» αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι δίνουμε λύσεις με γνώμονα το συμφέρον των πολλών». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, κατά την έναρξη των εργασιών του έργου στο εργοτάξιο της Αμαλιάδας, από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. «Ο νέος αυτοκινητόδρομος σημαίνει ασφάλεια στον δρόμο, νέες θέσεις εργασίας, ποιότητα ζωής και καλύτερης καθημερινότητας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενώ εξήγγειλε την αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης του Πύργου με την Αρχαία Ολυμπία

Ο υπουργός τόνισε ότι «σώσαμε ένα έργο που δεν ξέραμε όχι το πότε θα γίνει, αλλά αν θα γίνει», κάνοντας λόγο για μία «χαμένη πενταετία», εξαιτίας των καθυστερήσεων, του έργου από την προηγούμενης κυβέρνησης, λόγω των οκτώ κατατμήσεων.

«Χωρίς την παρέμβαση του πρωθυπουργού δε θα ήμασταν εδώ να βλέπουμε το έργο να ξεκινάει», ανέφερε ο κ. Καραμανλής, κάνοντας ειδική αναφορά στις παρεμβάσεις προς την ΕΕ για το ξεμπλοκάρισμα και την επιτάχυνση του έργου.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που έγιναν προς την ΕΕ για την επέκταση της χρηματοδότησης πέρα από το 2023, αλλά και στη σημαντική εξοικονόμηση πόρων του δημοσίου με την ανάθεση στην Ολυμπία Οδό.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Καραμανλής το κομμάτι Κάτω Αχαγιά – Πύργος αναμένεται να είναι έτοιμο περί το 2024, ενώ το υπόλοιπο, θα παραδοθεί μετά από 6 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages