ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΝΤΡΕΔΩΝ ΣΤΟ ΑΝΩ ΔΩΡΙΟ -ΣΟΥΛΙΜΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΝΤΡΕΔΩΝ ΣΤΟ ΑΝΩ ΔΩΡΙΟ -ΣΟΥΛΙΜΑ


Εκδηλώσεις εορτασμού της 201ης επετείου εξέγερσης και ορκωμοσίας των Ντρέδων έγιναν σήμερα Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, στις 12 το μεσημέρι, στο Άνω Δώριο (Σουλιμά) από το Δήμο Οιχαλίας. 

 Στον ίδιο χώρο όπου πριν από 198 χρόνια οι αγ
ωνιστές της περιοχής έδωσαν όρκο για την απελευθέρωση της πατρίδας και ξεκίνησαν τον αγώνα τους γράφοντας λαμπρές σελίδες στην ιστορία αυτού του τόπου, μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκαν και σήμερα οι εκδηλώσεις παρουσία πλήθους κόσμου.

 Στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο και αμέσως μετά έγινε η αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Ντρέδων με τη δέηση προς τη Μεγαλόχαρη. Μαθητές απήγγειλαν ποιήματα και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ κατατέθηκαν στεφάνια. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Στάθη Παρασκευόπουλος που αναφέρθηκε στον αγώνα των Ντρέδων επισημαίνοντας την σημαντική και ουσιαστική συμβολή τους. Με ιδιαίτερες αναφορές στην ανδρειοσύνη και τη λεβεντιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages