ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΡΕΔΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΡΕΔΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

 


Περίσσεψαν η συγκίνηση και η περηφάνια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του συνταξιούχου εκπαιδευτικού και συγγραφέα, Στάθη Παρασκευόπουλου, «Ο Παπατσώρης και τα παιδιά του Αδάμ και Αναγνώστης στο ’21. Διακόσια χρόνια από τότε», το βράδυ του Σαββάτου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Τριφυλίας «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία! Πρόκειται για ένα πόνημα με αγάπη και σεβασμό στην ιστορία, αλλά και με διάθεση αυτή να μείνει ζωντανή και να αναδειχθούν η προσωπικότητα του Παπατσώρη και των αγωνιστών παιδιών του, οι Ντρέδες και ο αγώνας τους για την πατρίδα και την ελευθερία!

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμος Τριφυλίας τίμησε τον Στάθη Παρασκευόπουλο για τα 50 χρόνια πνευματικής δημιουργίας και προσφοράς του στα γράμματα, τον πολιτισμό και την αγαπημένη του Κυπαρισσία, αποδίδοντάς του το Μετάλλιο των Ντρέδων, το οποίο έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης και χαράκτης της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεώργιος Σταματόπουλος.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με ανάγνωση μηνύματος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος δεν παρευρέθη, εξηγώντας πως όταν η Μητρόπολη ακυρώνει όλες τις εκδηλώσεις της για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση λόγω του κορωνοϊού, δεν μπορεί ο ίδιος να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών του. 

Τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, ο οποίος δεν παρευρέθη λόγω σοβαρών υποχρεώσεων, εκπροσώπησε ο συνταγματάρχης (ΠΖ), Ηλίας Δημητρακόπουλος, μεταφέροντας το χαιρετισμό του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages