ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ



Να δείχνουν προσοχή στις ηλεκτρονικές απάτες επισημαίνει στα μέλη της η Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, καθώς τις τελευταίες μέρες υπήρξαν δύο τέτοιες απόπειρες στην περιοχή. Στη μία περίπτωση μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι απατεώνες κατάφεραν να αποσπάσουν 18.000 ευρώ, ενώ στην άλ
λη απέτυχαν, ενώ κάτι τέτοιο είχε γίνει και παλιότερα σε άλλον συνάδελφό τους. Αυτό που κάνουν οι απατεώνες είναι να κλείνουν κάποιο δωμάτιο για ορισμένες μέρες και αφού επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους ξενοδόχους τους λένε ότι θα πληρώσουν ηλεκτρονικά το αντίτιμο. 
Στη συνέχεια τους στέλνουν μήνυμα με λινκ που οδηγεί σε εικονική σελίδα τράπεζας και όταν κάποιος βάλει τους κωδικούς του σε αυτό αυτομάτως οι απατεώνες μπορούν να μπουν στον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος και να του αποσπάσουν χρήματα. Σε ενημέρωση της Ένωσης Ξενοδόχων προς τα μέλη της τονίζεται: «Αγαπητοί συνάδελφοι, με λύπη πληροφορηθήκαμε περιστατικό ηλεκτρονικής απάτης μέλους της Ένωσής μας, ενώ έντρομη άλλη συνάδελφος επικοινώνησε μαζί μας καθώς κινδύνεψε και αυτή να πέσει δεύτερο θύμα ίδιας απάτης. 
Οι απατεώνες καλούν με πρόσχημα ότι δήθεν ενδιαφέρονται να κάνουν κράτηση. Ζητούν στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού μας, προκειμένου να καταθέσουν χρήματα για την κράτηση. Ακολούθως στέλνουν μήνυμα στο κινητό με ένα σύνδεσμο που οδηγεί σε εικονική ιστοσελίδα τράπεζας και με τηλεφωνική καθοδήγηση πείθουν τα θύματα να βάλουν τους κωδικούς τους. Προσοχή λοιπόν! Ποτέ δεν δίνουμε κωδικούς!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages