ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ


 “ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ τομέας σε εγκατάλειψη”, υποστηρίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών διαμαρτυρόμενος για τον αποκλεισμό του 40,3% των υποψηφίων της Τριφυλίας στο πρόγραμμα νέων γεωργών, σε ηχηρή επιστολή του προς το Γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους βουλευτές Μεσσηνίας.


Την επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Αθανασόπουλος και ο γραμματέας Δημήτρης Στασινόπουλος που κοινοποιείται και στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών αναφέρει αναλυτικά:

Τις προηγούμενες μέρες αναρτήθηκαν οι πίνακες με τα αποτελέσματα του διοικητικού ελέγχου του προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών του ΠΑΑ 2014 - 2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 - 2022.

Στην Τριφυλία 56 υποψήφιοι νέοι γεωργοί κατατάσσονται στους επιλαχόντες, από 139 υποψηφίους σύνολο, δηλαδή 40,3%. Οι νέοι αυτοί άνθρωποι με πολύ ενθουσιασμό αλλά και μεγάλο αγώνα, απέκτησαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ίδρυσαν γεωργικές εκμεταλλεύσεις, απέκτησαν κύρια δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα, με πολλούς από αυτούς μάλιστα να έχουν διακόψει και την προηγούμενη εργασία τους.

Κύριοι, μιλάμε για μια περιοχή (Τριφυλία) υψηλής παραγωγικότητας με θερμοκηπιακές μονάδες, υπαίθριες καλλιέργειες, δυναμική καλλιέργεια της ελιάς και σύγχρονα οινοποιεία. Μαζί με την Κρήτη κυριολεκτικά ταΐζουμε την Ελλάδα και συμμετέχουμε σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας μέσω των εξαγωγών των προϊόντων μας.

Οι νέοι αυτοί πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να προχωρήσουν χωρίς τη σημαντική βοήθεια των πόρων του προγράμματος ιδιαίτερα μάλιστα μετά από τη δύσκολη και παρατεταμένη περίοδο της πανδημίας αλλά και τις συνέπειες του πολέμου σε διεθνές επίπεδο με την τρομακτική αύξηση του κόστους παραγωγής το οποίο έχει υπερδιπλασιαστεί;

Τι να απαντήσουμε σαν θεσμός αλλά και σαν μεγαλύτεροι σε αυτά τα νέα παιδιά, τα οποία νιώθουν και δηλώνουν προδομένα και ίσως εξαπατημένα αφού η βοήθεια που ανέμεναν, έμεινε στις εξαγγελίες της τηλεόρασης και του διαδικτύου; Ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, επειδή δεν καλύπτονται από τις πιστώσεις της περιφέρειας.

Είναι λάθος να οδηγηθούν αυτοί οι άνθρωποι στο περιθώριο, να κοπούν τα φτερά τους στο ξεκίνημά τους και να δημιουργηθεί μέσα τους μια διαρκής αμφισβήτηση και αντιπαλότητα με τους κυβερνώντες και για τα πραγματικά κίνητρά τους.

Δείτε σας παρακαλούμε το θέμα προσεκτικά, πιστεύουμε πως μπορεί να βρεθεί τρόπος να διευρυνθούν οι πιστώσεις και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια, προκειμένου να ενταχθούν και οι επιλαχόντες στο πρόγραμμα για να προλάβουμε και να αποφύγουμε τιε συνέπειες από τα προβλήματα που σας αναφέραμε πιο πάνω αλλά και από πλήθος άλλων προβλημάτων που δεν είναι δυνατό να αναφερθούν και να αναλυθούν σε μια επιστολή. Αναμένουμε τις ενέργειές σας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Pages