ΥΨΗΛΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

ΥΨΗΛΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ


 
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει, εκτός των άλλων, θέμα που αφορά την έκφραση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου, προς το Υπουργείο Οικονομικών, για το ύψος των νέων αντικειμενικών αξιών στο Δήμο Τριφυλίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο μάλιστα διατηρεί το δικαίωμα πρότασης «διορθώσεων» σε περιπτώσεις που θεωρεί πως οι αντικειμενικές αξίες είναι αντίστοιχες σε σχέση με τις πραγματικές αξίες των ακινήτων.

Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ δυστυχώς εκτός από την δημογραφική καθίζηση έχει να αντιμετωπίσει τώρα και το χάος με τις υψηλές αντικειμενικές αξίες. Που σημαίνει ότι αυξάνεται πρώτον η ακίνητη περιουσία που υπολογίζει η Εφορία, δεύτερον αυξάνει μακροπρόθεσμα τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και τρίτον οδηγεί σε αυξημένα δημοτικά τέλη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ 

Οι νέες αντικειμενικές αξίες, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση οδηγούν σε αλματώδεις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες και είναι ένας ακόμα κρίκος στην κλιμάκωση της φοροαφαίμαξης των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, μέσα απ’ τον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους φόρους ακινήτων. Η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το «εργαλείο», όπως λένε, των αντικειμενικών αξιών συγκαλύπτει το ίδιο το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, που διαμόρφωσαν από κοινού όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας 10ετίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η πολιτική φορολογεί δυσβάσταχτα τη λαϊκή κατοικία αφήνοντας αφορολόγητα τα ακίνητα και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες στη περιοχή μας, με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης είναι αυξημένες στο σύνολο του Δήμου με αυξήσεις από 50 ως 350 ευρώ. Η ανοδική τάση των αντικειμενικών αξιών στο δήμο μας την τελευταία δεκαετία είναι αποτέλεσμα της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, των μεγάλων επενδύσεων των μεγαλοξενοδόχων στο δήμο αλλά και το νομό συνολικότερα, που ανεβάζουν την αξία της γης, ειδικά στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Για τη πλειοψηφία των μόνιμων κατοίκων της περιοχής η αύξηση των αντικειμενικών αξιών μεταφράζεται σε αυξημένο ΕΝΦΙΑ, αποκλεισμό από διάφορα επιδόματα, απαγορευτικό κόστος αγοράς κατοικίας, υψηλές τιμές ενοικίων για μόνιμη διαμονή κλπ.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για διατήρηση των αντικειμενικών αξιών στα προ του Ν/Σ του 2021 επίπεδα, δηλαδή πριν την αύξηση είναι παραπλανητική. Από τη μια λανσάρει ένα φιλολαϊκό προφίλ ενόψει και των επικείμενων τοπικών εκλογών από την άλλη νομιμοποιεί όλα τα χαράτσια που πλήρωσαν οι λαϊκές οικογένειες με βάση τις παλιές αντικειμενικές αξίες.

Λες και ο λαός δεν μάτωνε πληρώνοντας χαράτσια που φόρτωσαν στις πλάτες του όλες οι κυβερνήσεις με τις προηγούμενες τιμές των αντικειμενικών αξιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages