Έξαρση ιώσεων στην Μεσσηνία: Δύσκολοι μήνες Φεβρουάριος και Μάρτιος - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Έξαρση ιώσεων στην Μεσσηνία: Δύσκολοι μήνες Φεβρουάριος και Μάρτιος

 


Η μεγάλη και ταυτόχρονη διασπορά των αναπνευστικών ιών (SARSCoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV) στην κοινότητα, αναγκάζει ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων να καταφύγουν σε νοσοκομεία, κάτι που δημιουργεί τρομερή πίεση στο Σύστημα Υγείας. Εκατοντάδες πολίτες με λοίμωξη του αναπνευστικού επισκέπτονται τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των Νοσοκομείων, προκαλώντας “έμφραγμα” στην λειτουργία των Ιδρυμάτων κυρίως της Αττικής. Ωστόσο αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να αποφευχθεί αν λειτουργούσε το Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Πνευμονολογίας- Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο “Ο Ευαγγελισμός”, Γιάννης Καλομενίδης.

«Από μέσα Δεκεμβρίου και μετά κυρίως από τις μέρες των γιορτών και δώθε η πίεση είναι εμφανής στην γενική εφημερία η οποία πλέον έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη μερικές φορές , ενώ παρατηρείται μεγάλη δυσκολία να βρεθούν χώροι να νοσηλευθούν οι ασθενείς». Υπογραμμίζει όμως ότι η εικόνα δεν είναι ίδια με αυτή πριν από δύο χρόνια. Σήμερα νοσούν βαριά και χρειάζονται διασωλήνωση κυρίως άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Αποτελεί μεγάλη έκπληξη, σημειώνει, να δούμε ένα 60ρη κατά τα άλλα υγιή, εμβολιασμένο να νοσεί βαριά. Δίνει έμφαση στην ενισχυτική δόση με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, υπογραμμίζοντας ότι τα δεδομένα από τις ΗΠΑ για την αποτελεσματικότητά του στην πρόληψη σοβαρής νόσου είναι πολύ καλά και εκτιμάται ότι το εμβόλιο θα προστατεύει ακόμα και από τις νέες παραλλαγές.

Η απουσία ΠΦΥ οδηγεί τους πολίτες στα Νοσοκομεία

Ο κ. Καλομενίδης εξηγεί ότι στα νοσοκομεία προσέρχεται σημαντικός αριθμός ανθρώπων που στην πράξη δεν έχουν ανάγκη νοσοκομειακής φροντίδας σημειώνοντας με έμφαση ότι είναι κάτι που το συζητάμε 20 χρόνια και αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει ένα σοβαρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας στο Λεκανοπέδιο στο οποίο να απευθυνθούν, όπως ένα Κέντρο Υγείας στην πόλη τους που να εφημερεύει, όπως εφημερεύουν τα ΚΥ στην περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages