ΣΥΓΧΡΟΝΟ "ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ" ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΓΧΡΟΝΟ "ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ" ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

 


ΣΥΓΧΡΟΝΟ "ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ" ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ παραμένει ακόμα χωρίς να έχουν αποπερατωθεί όλες οι εργασίες ώστε να καταστεί βιώσιμο, λειτουργικό, ασφαλές, τουριστικό πλεονέκτημα για την υρύτερη περιοχή μας. 

ΟΠΩΣ έχουν αναφέρει παρατάξεις στο οικείο Δημοτικό συμβούλιο "Ήδη έχουν υπογράψει 4 εργολαβίες, κάποιες ουσιαστικά με απευθείας ανάθεση, με εξευτελιστικές εκπτώσεις αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Εκατομμύρια ευρώ που λείπουν από τη δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, ειδικά για την πρόληψη, που με οδυνηρό τρόπο βιώνουμε αυτήν την περίοδο με τις πυρκαγιές που καίνε τη χώρα.

"Οι εργολάβοι - κατασκευαστικές εταιρείες διαδέχονται η μία την άλλη, δεν πληρώνουν δεκάρα για την ασυδοσία τους που φτάνει στο να σπάει η προβλήτα του λιμανιού.  Κάποιοι διεκδικούν από πάνω και δεκάδες εκατομμύρια αποζημιώσεις" μάλιστα είχε κρούσει προ καιρού τον κώδωνα του κινδύνου η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης στο Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας.

Τέτοια μεγάλα έργα υποδομών ζητούν χρόνια τώρα φορείς να γίνονται από Ενιαίο Δημόσιο Κρατικό Φορέα Κατασκευών που θα κατέχει τα μηχανήματα και τα υλικά, θα κάνει τις μελέτες με επιστημονικά κριτήρια, θα κατανείμει το εργατικό και επιστημονικό προσωπικό σε όλα τα στάδια μελέτης – κατασκευής – συντήρησης και λειτουργίας του έργου.

Μόνο τότε θα έχουμε φθηνά και ποιοτικά έργα, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού. Διαφορετικά θα γίνεται αυτό που ζούμε: δρόμοι να βυθίζονται, γεφύρια να γκρεμίζονται, προβλήτες και λιμενοβραχίονες να σπάνε για να μεγιστοποιούνται τα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων.

KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/L7zyLy4hbu4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages