Δήμος Τριφυλίας: Υπερψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα της Αντιπολίτευσης! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Δήμος Τριφυλίας: Υπερψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα της Αντιπολίτευσης!

 


Το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσαν οι αντιπολιτεύσεις μέσα από την εναλλακτική τους πρόταση υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, έναντι της πρότασης της Δημοτικής Αρχής.
Πάνω σε αυτό το μοτίβο με φόντο το τελευταίο τεχνικό πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η σημερινή Δημοτική Αρχή κοντραρίστηκαν η συμπολίτευση με τις αντιπολιτεύσεις.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης επισήμανε πως δεν περίμενε τίποτα διαφορετικό από την κατάθεση εναλλακτικής πρότασης, βλέπουμε είπε μια από τα ίδια όπως τα προηγούμενα χρόνια, ,αντιρρήσεις, αρνήσεις, εμμονές και επιμονές. Δεν θέλει η αντιπολίτευση να δει την πραγματικότητα , αυτά που γίνονται στη Τριφυλία τα οποία και αναγνωρίζει ο περισσότερος κόσμος. Εσείς, είπε, προσπαθείτε να δικαιολογήσετε αυτό που δεν καταφέρατε αυτό που βλέπεται τώρα να γίνεται πραγματικότητας. Εγώ, συνέχισε, με τους λίγους άξιους συνεργάτες μου τα καταφέραμε και θα κρίνει ο λαός μεθαύριο αν τα καταφέραμε.
Από εκεί και πέρα ο κ. Λεβεντάκης αναφέρθηκε σε έργα που έχει τρέξει η Δημοτική Αρχή, όπως ο βιολογικός των Γαργαλιάνων , ο αγωγός στο Αλικοντούζι, ο δρόμος Μεμί – Μουριατάδα, η πλατεία Γαργαλιάνων παρά τις 10 προσφυγές, είπε, που απορρίφθηκαν όλες, ακολουθεί η πλατεία Φιλιατρών, έργα όμβριων στους Γαργαλιάνους, η υπογειοποίηση του δικτύου στην Κυπαρισσία, τελειώνει η μελέτη του Περιφερειακού των Γαργαλιάνων, ανέφερε μεταξύ άλλων. Τόνισε επίσης ότι εκμεταλλεύτηκε όλα τα προγράμματα που υπήρξαν. Ενώ στοιχημάτισε ότι αυτός θα είναι και πάλι δήμαρχος με πλειοψηφία.
Από τις αντιπολιτεύσεις ο Γιάννης Μερκούρης επισήμανε μεταξύ άλλων και αφού είχε έντονους διαλόγους με το Δήμαρχο σχετικά με το τι έχει πράξει η Δημοτική Αρχή, ότι είναι τυχεροί γιατί αυτή την τριετία άνοιξαν πολλά προγράμματα και είναι εποχή παχιών αγελάδων. Ενώ σχετικά με την κατάθεση της εναλλακτικής πρότασης τόνισε ότι ουσιαστικά τους εξυπηρετούν και τους βοηθούν, μειώνουμε είπε μόνο κάποιους κωδικούς που του θεωρούν υπερβολικούς. Ενώ καταλόγισε στη Δημοτική Αρχή ότι μετακινεί τα χρήματα από τον έναν χρόνο στον επόμενο.
Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή μηδενίζει όλους τους προηγούμενους και για αυτά είπε που λέτε ότι καταφέρατε υπήρχαν οι βάσεις από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Πείτε όμως τόνισε ένα έργο που οραματιστήκατε εσείς και τι έχετε κάνει για αυτό. Καταλόγισε επίσης στη Δημοτική Αρχή ότι και πάλι με καθυστέρηση έφερε το τεχνικό πρόγραμμα τέλος Ιανουαρίου και πως από το περσινό δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα. Συμπλήρωσε πως ενώ φέρνουν με καθυστέρηση το τεχνικό πρόγραμμα, κάνουν προπαγάνδα στον κόσμο να αναλάβουμε εμείς τις δικές σας ευθύνες. Έχετε αδυναμία διαχείρισης και διοίκησης του Δήμου. Συνεργαστήκαμε δύο παρατάξεις μαζί σας, σας δώσαμε την ευκαιρία να διοικήσετε αποδειχτήκατε παντελώς ανίκανοι και αδιάφοροι εγκλωβισμένοι στην αλαζονεία σας.
Ο Παναγιώτης Τσαφαράς
 επισήμανε πως δεν μπορεί πάντα να φταίει η αντιπολίτευση, το πώς εκτελούνται τα έργα και αν υπάρχει καθυστέρηση ευθύνη έχει η Δημοτική αρχή. Η αντιπολίτευση βλέπει, κρίνει και κάνει προτάσεις.
Ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος επισήμανε πως η Δημοτική Αρχή με καθυστέρηση 4 μηνών έφερε ένα τεχνικό πρόγραμμα που ούτε αυτή δεν το πιστεύει και αυτό θα φανεί από την σειρά τροποποιήσεων που θα φέρει στη συνέχεια.
Ο Δημήτρης Δριμής ανέφερε πως η Εκτελεστική Επιτροπή έπρεπε να καλέσει τους προέδρους των κοινοτήτων να καταθέσουν προτάσεις , ουδείς πρόεδρος κατέθεσε πρόταση. Επίσης το 30% του προγράμματος πρέπει να πάει με πληθυσμιακά κριτήρια πρέπει να πάει στις κοινότητες αυτό δεν ισχύει. Ζήτησε να αποσυρθεί και να έρθει με προτάσεις των προέδρων διαφορετικά θα υπερψηφίσουν την εναλλακτική πρόταση.
Ο Σωτήρης Μπακούρος σημείωσε πως η εναλλακτική πρόταση κατατέθηκε για να παρεμποδίσει το έργο της ΔΑ και το ότι κατατέθηκε οφείλετε στη στρέβλωση του νόμου που δίνει πλειοψηφία στις μειοψηφίες. Από εκεί και πέρα σημείωσε ότι κάλεσαν όλους τους προέδρους και των 52 κοινοτήτων και εξέφρασαν τις απόψεις τους.
Ο Σαράντος Κουκούμης τόνισε πως και οι δύο προτάσεις τεχνικού προγράμματος , δεν αξιοποιούν και δεν αναπτύσσουν το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου. Σε λίγα χρόνια είπε οι Δήμοι θα είναι ντίλερ των εργολάβων. Ενώ παρατήρησε πως κάποια έργα έρχονται συνεχώς 5 και 6 χρόνια και δεν υλοποιούνται. Ψηφίζοντας κατά και των δύο προτάσεων.
Σε τοποθετήσεις τους, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παρασκευόπουλος σημείωσε πως ο Δήμο σταματά στο ποτάμι του Καλού Νερού, οι 3 μεγάλες πόλεις και 3-4 χωριά παίρνουν την μερίδα του λέοντος και οι υπόλοιπο τίποτα.
Ο Γιάννης Αδρακτάς τόνισε πως δεν μπορεί οι αναθέσεις και τα εντέλεσθε να είναι οι κανόνας, αλλά οι εξαιρέσεις και κάλεσε τη ΔΑ να μην απαξιώνει την τεχνική υπηρεσία του Δήμου , την οποία είπε δεν την έχει εκμεταλλευτεί, καθώς το προσωπικό της και γνώση και άποψη έχει και ικανούς ανθρώπους που ζουν, αγαπούν τον τόπους και θέλουν να προσφέρουν.   Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages