Δεν εξαιρείται το καλάθι του νοικοκυριού από τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Δεν εξαιρείται το καλάθι του νοικοκυριού από τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια

 


AYΞΗΤΙΚΟ είναι το ελάχιστο κόστος του καλαθιού του νοικοκυριού την 12η εβδομάδα εφαρμογής τους μέτρου, ενώ οι ανατιμήσεις που παρατηρούνται στις τιμές των προϊόντων στην ευρύτερη αγορά, φαίνεται να μην επηρεάζουν σημαντικά το κόστος του καλαθιού μέχρι σήμερα. Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων που ανεβαίνουν στο portal του e-katanalotis την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία Inesis, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι η σταθερότητα που παρατηρείται στο ελάχιστο κόστος του καλαθιού των μεγάλων αλυσίδων ενδεχομένως να είναι και προάγγελος μελλοντικών αυξήσεων.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της ανάλυσης, εξετάζοντας τις ελάχιστες τιμές του καλαθιού ανά αλυσίδα σούπερ μάρκετ το καλάθι του νοικοκυριού έπαιξε και εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην συγκράτηση των τιμών των προϊόντων. Τονίζουν, όμως, ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες αν και η πλειονότητα των αλυσίδων εργάζεται συστηματικά για τη δημιουργία φθηνών καλαθιών, η γενικότερη αύξηση που παρατηρείται στην αγορά στις τιμές των προϊόντων φαίνεται ότι θα παρασύρει και την τιμές αυτών του καλαθιού. «Και σε αυτή την περίπτωση όμως, διαπιστώνουμε ότι ο ρυθμός αύξησης των τιμών σε ό, τι αφορά τα προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στο καλάθι είναι συγκρατημένος», εκτιμούν.

Αναλύοντας τα διαθέσιμα δεδομένα για το καλάθι του νοικοκυριού, διαπιστώνεται ότι μετά από 6 εβδομάδες συνεχούς πτώσης του μέσου ελάχιστου κόστους του καλαθιού ανά μονάδα προϊόντος, ο ρυθμός μείωσης αυτή την βδομάδα προσεγγίζει το μηδέν.

Διαβάστε την συνέχεια στο ot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages