ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΑ ΠΗΓΗ: Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΑ ΠΗΓΗ: Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!

 ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΑ ΠΗΓΗ 

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΗΛΑΓΟΥΔΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 


S.O.S....


Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ  ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ! 

<< Όταν δε κανείς από την Πύλο φθάσει εις την Κυπαρισσία και πλησίον της θαλάσσης, υπάρχει πηγή που λέγουν προς χάριν του Θεού Διονύσου έτρεξε νερό αφού κτύπησε τη γη με τον θύρσο του και από τότε Διονυσιάδα την ονομάζουν >> μας λέει ο περιηγητής Παυσανίας. 

Και ο μύθος, για τη δημιουργία της και το όνομα της, εκπληκτικός ! 

Αλλά...... η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική....

ιδού σήμερα η εν λόγω πηγή που έχει καταντήσει στην κυριολεξία ένα έκτρωμα  : 

Δεν συζητάμε καν την αποτυχημένη -αποκρουστική αισθητικά, ανάπλαση, σε αρχαιοελληνική πηγή, με τα πλακίδια μπάνιου της δεκαετίας του 1980!!! Και στη συνέχεια; Τι έγινε το έργο αυτό ; Γιατί δεν έχει κηρυχθεί ακόμα έκπτωτος ο εργολαβος   ; Τι κάνει η Δημοτική Αρχή 3.5 έτη; Για να προχωρήσουμε σε μια ανάπλαση με υλικά της φύσης - π.χ πέτρα απλά- όπως αρμόζει στην πηγή αυτή ! 

Και παρ όλα αυτά βλεπουμε όλοι τα χάλια !!! Αριστερά της πηγής το κινεζικό φωτιστικό γούστου - έμπνευσης - εκτελεσης της δημοτικής αρχής, δεξιά και πίσω ένα παληο σκουριασμένο κουτί με καλώδια ηλεκτρολογικά έκθετα !!!!! Πάνω στα πλακίδια  «ζωγραφιές» που προσβάλουν την αισθητική μας, σα να μην υπάρχουν τα υλικά  τη σημερινή εποχή να καθαριστούν ! 

Πίσω από την πηγή Ζούγκλα ! 

Και μέσα στη πηγή, εκεί που τρέχουν τα νερά !!!! Δν καθαρίζεται ποτέ ! Μούχλα και χώμα! 

Και να αποδεχτω κύριοι οτι δεν αντιλαμβάνεστε την αξία της πηγής αυτής ! Είναι δυνατόν μέσα στη κεντρική παραλία της Κυπαρισσιας να μην καθαρίζετε τα χορτάρια πίσω και γύρω από αυτή ; Να μην την φωτιζετε; Να μην την καθαρίζετε; 

Και αντί αυτών, παραδίπλα να έχετε φτιάξει το κακόγουστο παρκάκι από διάφορα ανθοφόρα με τις σιδερένιες καμάρες, που  μόνο η Βουγιουκλάκη με τον Αλεξανδράκη λείπουν  ως εικόνα, από την ελληνική ταινία του 1950 στην  Καλλιθέα της Ρόδου ! 

Πόσα έλεος να πει κανένας !!!

Από σχόλια της Χάιδως Παναγιωτοπούλου στα κοινωνικά δίκτυα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages