ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ

 


Στις 24 Ιανουαρίου θα παιχτεί το δεύτερο επεισόδιο της υπόθεσης που σχετίζεται με την ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας, καθώς για τότε έχει οριστεί η δικάσιμος στο Συμβουλίο της Επικρατείας, το οποίο θα εξετάσει το αίτημα ακύρωσης απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Μάιο του 2022 ακυρώθηκε η απόφαση Αποστόλου, που όριζε ως συνώνυμο την ονομασία Κalamata για τους εξαγωγείς της ελιάς Καλαμων. Ονομασία που, έτσι κι αλλιώς, έχει καθιερωθεί στις συναλλαγές από τη δεκαετία του 1930, δηλαδή πολλές δεκαετίες πριν εμφανιστεί το προϊόν ΠΟΠ.

Η απόφαση Αποστόλου ακυρώθηκε για τυπικές πλημμέλειες και έτσι μετά από αίτηση της ΠΕΜΕΤΕ, ΔΟΕΠΕΛ και Επιμελητηριων Αιτωλοακαρνανιας, Λακωνίας και Φθιώτιδας στον Υπουργο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκδόθηκε νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία απάλειψε και συμπλήρωσε τα τυπικά ελαττώματα της προηγούμενης.

Ωστόσο, ο ΣΥΜΕΠΟΠ και η Ένωση Μεσσηνίας κατέθεσαν νέα αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης Γεωργαντά.

Η δικάσιμος στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει οριστεί για την 24/1/2023 και σήμερα (Δευτέρα, 17/1) ολοκληρώθηκε η άσκηση παρεμβάσεων από φορείς όλης της υπόλοιπης Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις κατέθεσαν η ΠΕΜΕΤΕ η ΔΟΕΠΕΛ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανιας Λακωνίας και Φθιώτιδας, οι Δήμοι Στυλίδας, Καμένων Βούρλων και Λοκρων, καθώς και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιτραπέζιας Ελιας Καλαμάτας, τονίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει τυχόν ακύρωση της απόφασης Γεωργαντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages