Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ για τα νέα χαράτσια στο Δήμο Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ για τα νέα χαράτσια στο Δήμο Τριφυλίας

 

Με πρωτοφανείς εξπρές διαδικασίες προχώρησε η δημοτική αρχή του κ. Λεβεντάκη στην ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του 2024,παραβιάζοντας κατάφωρα κάθε νόμιμη -έστω και κατ’ επίφαση – διαδικασία λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου, αλλά και του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου ,αφού προχώρησαν προχτές (19-2-2024) σε έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, για να ληφθεί απόφαση επί του Τεχνικού Προγράμματος, χωρίς να έχουν προηγηθεί 3 εργάσιμες ημέρες από την έκδοση της πρόσκλησης, ώστε να έχουν το χρονικό περιθώριο να ενημερωθούν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Το πιο εξοργιστικό ,όμως , είναι το γεγονός ότι την ίδια μέρα ανακοίνωσαν και την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ,για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του Τεχνικού Προγράμματος ,απαξιώνοντας ακόμα και τον δικό τους κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ,ο οποίος προβλέπει ότι πέραν του ελάχιστου χρόνου των 3 εργάσιμων ημερών για την σύγκληση του , πρέπει να ενημερώνονται και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι πρέπει να συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου σε θέματα που τους αφορούν. Άγνοια νόμου ή η αλαζονεία της εξουσίας, που τους έδωσε ο καλπονοθευτικός νόμος δεν ανέχεται και περιφρονεί κάθε διαφορετική άποψη ? Η μήπως «όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα» γιατί γρήγορα θα ξεσκεπαστεί ο προεκλογικός αχαλίνωτος λαϊκισμός και οι κούφιες μεγαλοστομίες για την υφαρπαγή της ψήφου του πάντα ευκολόπιστου και χιλιοπροδομένου λαού ?

Αποχωρήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί δεν θέλαμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας αυτές τις απαράδεκτες διαδικασίες ,αφού η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής δεν δέχτηκε την πρόταση μιας μικρής αναβολής ,με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος χωρίς Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό. Όμως πότε σκέφτηκαν ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος χωρίς Τεχνικό πρόγραμμα και Προϋπολογισμό? Είχαν από τον Οκτώβρη όλον τον χρόνο να συντάξουν Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό και δεν το έκαναν.

Δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αν θα νομιμοποιήσει τέτοιες πρακτικές ,οι οποίες συνεχίζονται ! Ήδη σήμερα Τετάρτη 21/2/2024 έγινε πάλι έκτακτα Δημοτική Επιτροπή για αύξηση Δημοτικών τελών και πάλι έκτακτα μετά μόλις μία ημέρα θα ακολουθήσει Δημοτικό Συμβούλιο για την ψήφιση τους .

Ο λαός της Τριφυλίας πρέπει να βγάλει συμπεράσματα όχι μόνο καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές αλλά και την ίδια την πολιτική της διοίκησης του Δήμου ,η οποία φορτώνει νέα οικονομικά βάρη στις πλάτες του. Είχαμε προειδοποιήσει ως Λαϊκή Συσπείρωση και προεκλογικά ,ότι η κάθε νέα δημοτική αρχή με όποιο χρώμα ή πολιτική «αχρωμία» και αν παρουσιάζεται ,θα είναι πιο αντιλαϊκή από την προηγούμενη, αφού έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, που υπηρετεί τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ,καταδικάζοντας τον λαό στο οικονομικό ξεζούμισμα και την φτώχεια .

Έτσι και στο φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό που ακολουθεί, φωτογραφίζεται η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής που συμπυκνώνεται στη φράση «κομμάτι-κομμάτι- όλες οι υπηρεσίες του Δήμου στους ιδιώτες και ο λογαριασμός στο Λαό» ,Αφ’ ενός, από τη διαχείριση των σκουπιδιών από την ΤΕΡΝΑ , θα πληρώνει ο Δήμος ,για την παράδοσή τους στις εγκαταστάσεις της, στην Καλλιρόη, 1,3 εκ. παραπάνω από τα προηγούμενα χρόνια ,παραμερίζοντας κάθε ιδέα για ανακύκλωση ,διαλογή στην πηγή κ.λπ. ,που θα μείωνε τον όγκο των σκουπιδιών ,επομένως και το κόστος .

Αφ’ ετέρου ,θα δαπανώνται στον τομέα της καθαριότητας για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων στερεών αποβλήτων 95.000, για κοπή μεγάλων δένδρων 26.000 , για καθαρισμό παραλιών 80.000 κ.ά. για να μην πάμε στις προμήθειες υλικών ,που τεμαχίζονται ανά Δημοτική Ενότητα, για να είναι εύκολες και χωρίς διαγωνισμούς οι απ’ ευθείας αναθέσεις . Αντί να ανεβάσουν τα δημοτικά τέλη στις μεγάλες επιχειρήσεις ,Τράπεζες ,πολυκαταστήματα κ.λπ. , δέχονται να χαρακτηρίζεται ως εποχιακή η λειτουργία των ξενοδοχείων του COSTA NAVARINO και να πληρώνει τον μισό χρόνο δημοτικά τέλη ,όταν ο όγκος των σκουπιδιών τouς είναι όσα και της πόλης των Γαργαλιάνων . Να γιατί αποφασίζουν νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, σε μια εποχή που ο λαός αγκομαχά να αντιμετωπίσει τη γενικευμένη ακρίβεια και τους δυσβάστακτους λογαριασμούς ,αντί να τα πάρουν από αυτούς που τα έχουν και τους μεγαλο-οφειλέτες .

Τα έξοδα της ανταποδοτικής υπηρεσίας καθαριότητας το 2023, ήταν περίπου 3,8 εκ. Τα έσοδα του 2023 από τέλη καθαριότητας και φωτισμού και φόρους επί των ακινήτων ήταν περίπου 5,0 εκ. Τώρα με την διαχείριση μέσω της ΤΕΡΝΑ και για οφειλές προηγούμενων ετών, το ποσόν που προϋπολογίζουν για το 2024 φτάνει περίπου 7,5 εκ ,ενώ τα έσοδα αντίστοιχα προϋπολογίζονται σε 6,3 εκ .Η διαφορά του 1,2 εκ. περίπου θα βαρύνει τις πλάτες μας ,και κάθε χρόνο θα αυξάνεται!

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε με τους μαζικούς φορείς και όλο τον λαό της Τριφυλίας:

  • Καμία αύξηση των δημοτικών τελών .

  • Μείωση στις ευάλωτες οικογένειες και τα φτωχά νοικοκυριά .

  • Αύξηση δημοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις ,Τράπεζες ,πολυκαταστήματα.

  • Στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου με το αναγκαίο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό ώστε να εκτελούνται μελέτες και έργα από υπηρεσίες του Δήμου και να περιορίζονται τα ποσά που ανατίθενται σε υπεργολάβους.

  • Να μπουν σε προτεραιότητα έργα που θα εγγυώνται την ασφάλεια και θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της Τριφυλίας ,όπως:

Αντισεισμική θωράκιση των σχολείων και δημοσίων κτιρίων — Έργα αντιπλημμυρικά και προστασίας από πυρκαγιές—- Έργα αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας —–Αντικατάσταση φθαρμένων και ακατάλληλων δικτύων ύδρευσης——Αθλητικοί χώροι —–Παιδικές χαρές.

Κατερίνα Τσιγκάνου ,Δημοτική Σύμβουλος με την Λαϊκη Συσπείρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages