Το μεγαλύτερο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με Μεσσήνιους αγρότες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Το μεγαλύτερο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με Μεσσήνιους αγρότες

 


Μετά τα απανωτά «όχι» που εισέπραξαν οι αγρότες από την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας για το  συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30. Οι αγρότες είχαν στο πλευρό τους σωματεία, εργαζόμενους και φοιτητές που έδωσαν το «παρών» στο κέντρο της Αθήνα, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο της Αθήνας, με δυναμική την παρουσία και πολλών από την Πελοπόννησο. «Στόχος μας είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Είμαστε ενωμένοι και είναι σημαντικό που ήρθαν αγρότες από όλη την Ελλάδα.

Συνεχίζουμε μέχρι να δικαιωθούμε», δήλωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο αγρότης από το Άστρος Κυνουρίας Δημήτρης Αντωνίου. Δυναμική η παρουσία και του προέδρου της Ένωσης Μεσσηνίας Γιώργου Λαζόγιαννη ο οποίος σημείωσε πως πρώτη φορά βρέθηκε σε ένα το μαζικό συλλαλητήριο με πάνω από 10.000 κόσμο και εκατοντάδες τρακτέρ, τονίζοντας πως τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά και πρέπει να βρεθούν λύσεις. «Οι συμπολίτες μας είναι στο πλευρό μας.

Μια χώρα μπορεί να σταθεί χωρίς πολιτικούς, χωρίς αγρότες δε γίνεται. Θα πεθάνουμε από την πείνα διαφορετικά», συμπλήρωσε ο κ. Αντωνίου, ενώ εκπροσώπηση μέσω του προέδρου του Ασημάκη Ντεμερούκα και όχι μόνο είχε και ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων. «Μιλήσαμε με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα. Μιλάμε για επισιτιστική επάρκεια με τα προβλήματα πολλά, όπως τις εισαγωγές από τρίτες χώρες», ανέφερε με τη σειρά του, ο κ. Ντεμερούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages