Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για ακρίβεια και περίθαλψη στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για ακρίβεια και περίθαλψη στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας


Η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, όπως και το Παράρτημα Οικοδόμων Τριφυλίας του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας στους δρόμους και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Τι δήλωσε στην δημόσια ομιλία της η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Τριφυλίας, Κατερίνα Τσιγκάνου:

Συναγωνίστριες κ Συναγωνιστές

 Έναν χρόνο πριν, υποσχεθήκαμε στις περσινές διαδηλώσεις ,ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί .

Την καταδίκη των υπευθύνων την δίνουμε εμείς, μέσα στη σκέψη μας ,μέσα στις καρδιές μας κ πιο πολύ μέσα στους αγώνες μας. Είναι απόλυτα καταδικασμένοι στη συνείδηση μας και οι άμεσα υπεύθυνοι και η πολιτική που υπηρετούν .

Είναι ανατριχιαστική η έκτακτη είδηση ,μια μέρα πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου του εγκλήματος των 57 παιδιών στα Τέμπη ,ότι απέπλευσε η φρεγάτα Ύδρα, από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας για την Ερυθρά θάλασσα, στέλνοντας τα παιδιά του λαού μας στο « στόμα του λύκου» κυριολεκτικά, για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ κ της ΕΕ. Θα μείνουν στην Ιστορία τα προδοτικά λόγια του Υπουργού Άμυνας Δένδια προς το πλήρωμα, ότι «με τη συμμετοχή τους στην πολεμική επιχείρηση Ασπίδες δεν κάνουν μόνον προβολή της Ελληνικής κ Ευρωπαϊκής Σημαίας αλλά υπηρετούν το καθαρό Εθνικό συμφέρον»

Και ρωτάμε με θυμό: Θα κάνουν τα παιδιά του λαού μας- και όχι τα δικά τους παιδιά- προβολή της Ευρωπαϊκής σημαίας στο «στόμα του λύκου»; Τι συμφέρον εθνικό έχει ο λαός μας 3.500 μίλια μακριά από τη χώρα του κ πρέπει να δώσει το αίμα των παιδιών του στο βωμό των ανταγωνισμών ΗΠΑ Κίνας; Δεν τους έχουν φτάσει τόσα φέρετρα από την επικίνδυνη πολιτική τους; Θα θρηνήσουμε και άλλα;

Αποφασίζουν χωρίς την έγκριση μας !Σήμερα κι εδώ και σ όλη τη χώρα, οι γυναίκες συμμετέχουμε ενεργά στις απεργιακές συγκεντρώσεις κ δίνουμε την απάντηση μας : Δεν συμβιβαζόμαστε καθόλου με την απόφαση να ηγείται η χώρα μας κ να στηρίζει ενεργά στρατιωτικές επιχειρήσεις σε βάρος άλλων λαών Και στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη κ τώρα στην Υεμένη .

Δεν δεχόμαστε και την αντιπαλεύουμε αυτή την πολιτική.

Είναι η πολιτική της ΕΕ -που την ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση -και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που μπροστά στο κέρδος τους δεν διστάζουν σε τίποτα. Αυτή η πολιτική που στέλνει τα παιδιά μας με τη  φρεγάτα Ύδρα είναι η ίδια που ιδιωτικοποίησε τα τρένα ,τώρα τα πανεπιστήμια, τις υπηρεσίες υγείας.

Είναι η πολιτική, που θεωρεί κόστος την ασφάλεια μας και μας στερεί όλα όσα μας εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής.

Είναι η ίδια πολιτική που ευθύνεται και για την ακρίβεια.

Την ίδια ώρα που η κερδοφορία σε τραπεζίτες εφοπλιστές κ μεγαλέμπορους σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι γυναίκες κ οι οικογένειές μας δεν ξέρουμε που θα βρούμε χρήματα για να γεμίσουμε το καλάθι με τα απολύτως απαραίτητα, πως να πληρώσουμε το νοίκι , η πως να γλυτώσουμε το σπίτι μας από τα χρέη κ τον εφιάλτη των πλειστηριασμών .

Είναι η πολιτική που μας στερεί τα δικαιώματα μας στην εργασία ,στην προστασία της μητρότητας κ του γυναικείου οργανισμού. Είμαστε αναγκασμένες να πληρώνουμε ακριβά για τον προγεννητικό έλεγχο ,για την γέννα για τη φροντίδα του παιδιού.

Συναγωνίστριες ,Θερίζει ο καρκίνος του μαστού τις γυναίκες κ συζητάμε ότι δεν έχει οικολόγο το Νοσοκομείο του Νομού!

Αυτή η πολιτική είναι που  γεννά κ αναπαράγει τη βία σε κάθε πλευρά της ζωής μας ,που διαιωνίζει τη γυναικεία ανισοτιμια, που διαμορφώνει κοινωνίες του άκρατου ατομισμού κ ανταγωνισμού και αφήνει τα παιδιά μας έκθετα σε πρότυπα σκουπίδια.

Σήμερα ,οι γυναίκες, ενώνουμε τη φωνή μας με τα σωματεία.

Μέσα από την κοινή ,την συλλογική κ οργανωμένη μας δράση διεκδικούμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια ανθρώπινη ζωή με αξιοπρέπεια . Αυτά που δικαιούμαστε Αυτά που μας αξίζουν .

Δεν ξεχνάμε ,δεν υποχωρούμε .

Είμαστε ταυτισμένες με τους συγγενείς των θυμάτων γιατί νιώθουμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς κ τα παιδιά μας σε αυτό το τρένο, η αύριο να είμαστε σ ένα ίδιο τρένο ,

Απαιτούμε το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα γιατί μόνον έτσι κερδίζει η ζωή .

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages