«Βράζει» η Πελοπόννησος – Αγρότες πετούν πορτοκάλια και χύνουν γάλατα στους δρόμους - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

«Βράζει» η Πελοπόννησος – Αγρότες πετούν πορτοκάλια και χύνουν γάλατα στους δρόμους


Έχουμε ήδη εισέλθει στη δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων για τον αγροτικό κόσμο σε όλη τη χώρα. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την αντιπροσωπεία των αγροτών έγινε αλλά δεν έφ
ερε τα αποτελέσματα που ήλπιζαν και ακόμα επιθυμούν οι αγρότες. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε εκ νέου αναβρασμό σε όλη την Πελοπόννησο, και έτσι εκδηλώθηκαν νέες κινητοποιήσεις σε Αίγιο, Τρίπολη και Πύργο.

Με «μπλόκα παντού» απάντησαν οι αγρότες μετά τα όσα συζητήθηκαν στο Μαξίμου, ενώ πια το ενδιαφέρον έχει ήδη στραφεί στην αυριανή συνεδρίαση στη Λάρισα, όπου επίσης πρόκειται να κριθούν πολλά για το ποια θα είναι η συνέχεια της πορείας των αγροτών και των μαζικών κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει μετρώντας ήδη 13 ημέρες.

Σε αυτό το πλαίο, οι αγρότες της Αιγιάλειας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι οποίοι προχώρησαν σε εκ νέου αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού, στο ύψος της Γέφυρας του Σελινούντα, όπου και έκλεισαν για λίγη ώρα συμβολικά τον δρόμο. Σε ήρεμο κλίμα και με την διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, οι αγρότες και σήμερα έδωσαν το “στίγμα” τους και όπως δήλωσαν από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων τους, δεν κάνουν βήμα πίσω.

Μιλώντας στο pelop.gr o πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, Γιάννης Μποδιώτης, επεσήμανε ό,τι κατά την επίμαχη συνάντηση της Τρίτης, της αντιπροσωπίας των αγροτών με τον πρωθυπουργό “δεν άλλαξε τίποτα” σε σχέση με τις πρώτες εξαγγελίες του για τα μέτρα των αγροτών. “Είμαστε απογοητευμένοι” είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως οι κινητοποιήσεις τους θα δυναμώσουν κι άλλο.

Με τα αγροτικά στην Τρίπολη – Χύνουν γάλα στον δρόμο

Κινητοποίηση κτηνοτρόφων της Πελοποννήσου έγινε την Τετάρτη (14/02) και στην Τρίπολη, οι οποίοι μπήκαν στο κέντρο της πόλης με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και έχυσαν γάλα στον δρόμο συμβολικά, σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ανικανοποίητα αιτήματά τους.

Αυτό που ζητούν είναι η άμεση καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων, εντατικοί έλεγχοι για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, μείωση στην τιμή του ρεύματος και του γάλακτος και οι εργάτες γης.

Αυτά είναι τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους σε όλη την Πελοπόννησο. και μετέφεραν τα αιτήματά τους στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Δημήτρη Πτωχό, με τον οποίο συναντήθηκαν στο κεντρικό κτίριο της Περιφερείας.

Ο κ. Πτωχός είπε ότι για κάποια θέματα μπορεί να βοηθήσει η Περιφέρεια ενώ άλλα αιτήματα είναι εκτός αρμοδιότητας της. Μίλησε για προγράμματα και κρατικές ενισχύσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν, αλλά και για τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Ανυποχώρητοι οι αγρότες στον Πύργο

Οι αγρότες της Ηλείας με την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης (13/02) έδειξαν ξεκάθαρα ότι θα επιμείνουν μέχρι τέλους. Από το μπλόκο του κόμβου Αγ. Γεωργίου, μπήκαν στο κέντρο της πόλης του Πύργου, μπλοκάροντας τις οδούς Γερμανού και Ερμού. Από την πρώτη στιγμή ενημέρωσαν ότι προορισμός τους είναι η κεντρική πλατεία του Πύργου, όμως η Αστυνομία κινητοποιήθηκε για να τους παρεμποδίσει.

Ενδεικτικό όμως της αποφασιστικότητας των αγροτών και των κτηνοτρόφων ήταν πως κινήθηκαν για να απομακρύνουν έως και σηκωτό, ένα συμβατικό περιπολικό της Αστυνομίας για να περάσουν στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου.

Τελικά μετά τις νέες διαβουλεύσεις, το περιπολικό μετακινήθηκε από τους αστυνομικούς όπως και άλλα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και έφτασαν στην κεντρική πλατεία έξω από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, για να ολοκληρώσουν τη διαμαρτυρία τους.

Εκεί πέταξαν αγροτικά προϊόντα και έχυσαν γάλα και μίλησαν για όσα ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τον κλάδο και πλέον έχουν καταστήσει απαγορευτικό το κόστος παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages