Διαρρήκτης, η μάνα του και η γυναίκα του επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που πήγαν για σύλληψη στην Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Διαρρήκτης, η μάνα του και η γυναίκα του επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που πήγαν για σύλληψη στην Μεσσηνία


 ΕΙΧΕ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ 15 ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΛΟΠΩΝ

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη 27χρονου Ρομά χθες, στο παράπηγμα που διαμένει στην Αιθαία. Αστυνομικοί πήγαν να συλλάβουν τον 27 χρονο έχοντας συγκεντρώσει στοιχεία για κλοπή που φέρεται να διέπραξε προχθές, Τρίτη, σε αποθήκη στο Ασπρόχωμα. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, επιχείρησε να ξεφύγει, τους επιτέθηκε, τους έβρισε και ταμπουρώθηκε στο παράπηγμά του, ενώ οι αστυνομικοί όταν πήγαν να τον ακινητοποιήσουν δέχτηκαν επίθεση και από την 50χρονη μητέρα του καθώς και από την 23χρονη γυναίκα του. Συνελήφθηκαν και οι τρεις…

 

Η Αστυνομία διαθέτει βιντεοληπτικό υλικό που φέρεται ότι δείχνει τον 27χρονο να αφαιρεί από αποθήκη κοντά στον κόμβο Καρέλια, στο Ασπρόχωμα, δύο ηλεκτρικές δέμπλες ελαιοσυγκομιδής καθώς και ένα βενζινοπρίονο. Ύστερα από πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο κατοικίας του φερόμενου ως δράστη στην Αιθαία και πήγαν χθες να τον συλλάβουν, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Η σύλληψη του 27χρονου, της μητέρας και της γυναίκας του ήταν επεισοδιακή. Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο 27χρονος μέσα σε δύο μήνες περίπου είχε διαπράξει συνολικά 15 κλοπές και απόπειρες κλοπών στην Καλαμάτα, τη Θουρία και το Ασπρόχωμα…

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά: «Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας,  27χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι 27χρονος ημεδαπός, κατά το χρονικό διάστημα από την 17.12.2023 έως και την 20.2.2024, στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, διέπραξε συνολικά δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, επιχειρήσεις και ιατρείο όπου αφαίρεσε, μεταξύ άλλων, χρήματα, καταγραφικά μηχανήματα κλειστού κυκλώματος και εργαλεία, καθώς και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικία και σε επιχείρηση, αντίστοιχα.

Χθες (21.2.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, όπου εντοπίσθηκε ο 27χρονος. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 27χρονο, αυτός προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης, αντιστάθηκε σθεναρά επιτιθέμενος προς τους αστυνομικούς, ενώ ταυτόχρονα τους εξύβριζε και τους απείλησε φραστικά.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη -2- ημεδαπές, ηλικίας 23 και 50 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατά την ακινητοποίηση και σύλληψη του 27χρονου, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και προσπάθησαν να ματαιώσουν τη σύλληψη του. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου.

Τέλος, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του 27χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε αλυσοπρίονο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages