Κυπαρισσία: η πιο γραφική, παλιά πόλη στην Πελοπόννησο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Κυπαρισσία: η πιο γραφική, παλιά πόλη στην Πελοπόννησο


 Χωρίς υπερβολές και περιττά στολίδια, αυτή η παλιά πόλη είναι από τις πιο όμορφες και γραφικές σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, Κυπαρισσία

Αν νομίζεις πως η Κυπαρισσία είναι μια αδιάφορη καινούρια πόλη, δίπλα από τη θάλασσα, σε καταλαβαίνω. Αν πάλι έχεις την εντύπωση πως το μόνο που αξίζει σε ένα τέτοιο μέρος είναι μια καλή βουτιά στη θάλασσα, ένα κοκτέιλ στο beach bar και στάση για φαγητό, πάλι σε νιώθω. Ξέρεις γιατί; Γιατί μπορεί απλώς να αγνοείς την παλιά πόλη (Άνω Πόλη για τους ντόπιους) ψηλά στο λόφο και κάτω από το κάστρο. Έτσι ακριβώς δηλαδή όπως την πάτησα κι εγώ.

Η παλιά πόλη στην Κυπαρισσία με την εκπληκτική θέα και το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα

Ψάχνοντας λοιπόν ένα καλό εστιατόριο, μια καλή ταβέρνα βρε αδερφέ να σβήσουμε την πείνα και τη δίψα μας μετά τη θάλασσα και περιπλανώμενοι σαν άκακοι νομάδες, πέσαμε πάνω σε ε΄να μικρό θαύμα της Πελοποννήσου.

Ανεβήκαμε ως απάνω στο λόφο για να δούμε από περιέργεια “τι παίζει” και βρεθήκαμε σε ένα μέρος ξεχασμένο στο χρόνο. Παραδοσιακά ψηλά σπίτια, επιβλητικάαρχοντικά, όμορφα καφέ και wine bars, εξαιρετικές επιλογές για φαγητό στον κεντρικό πεζόδρομο. Όλα αυτά στη σκιά του ιστορικού κάστρου της Κυπαρισσίας.

Κυπαρισσία-παλιά-πόλη-kyparissia-palia-poli

Κι όταν ο ήλιος άρχισε να δύει, τότε μια αρχέγονη, πορφυρή συνουσία άρχισε να εκτυλίσσεται μπροστά στα άμαθα μάτια μας. Όλος ο κόσμος, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι βάφτηκε με τις αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί. Θάλασσα, παραλίες, πόλεις, χωριά. Ένας ομορφόκοσμος, αφιερωμένος στον άνθρωπο. Αρκεί να μπορείς να τον δεις. Και με τα μάτια της ψυχής, να τον απολαύσεις!

Αν ανέβεις ως την γραφική πόλη ώρες που τοκάστρο είναι ανοιχτό, μην παραλείψεις μια επίσκεψη σε αυτό. Εννοείται, βόλτα στα γύρω σοκάκια του οικισμού ο οποίος έχει κριθεί παραδοσιακός διατηρητέος.

peloponnese-kyparissia-palia-poli

Θυμήσου πως κάθε χρόνο αρχές Αυγούστου (η ημερομηνία δεν είναι στάνταρ) γίνεται στην Παλιά Πόλη ένα παζάρι με αντίκες και γενικά παλιά αντικείμενα. Δεν ξέρω για σένα, αλλά εμένα αυτό μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχω σκοπό να αγοράσω κάτι.

Οπωσδήποτε εδώ, το γευστικό ταξίδι είναι κάτι περισσότερο κι από ένα απλό γεύμα ή ένα δείπνο. Δοκιμάστε πιάτα που έχουν βασικό υλικό κάποιο προϊόν της περιοχής ή μια παραδοσιακή συνταγή!

Κυπαρισσία-παλιά-πόλη-kyparissia-palia-poli
kyparissia-palia-poli

Σημεία που σε ενδιαφέρουν στη γύρω περιοχή

Στα sos της περιοχής βάλε την τεράστια παραλία μήκους 44 χιλιομέτρων που ενώνει τους δυο νομούς. Μεσσηνία και Ηλεία λοιπόν βρέχονται από το Ιόνιο Πέλαγος και μοιράζονται την ίδια πελώρια αμμουδιά. Εσύ διαλέγεις που θα κάνεις το μπάνιο σου, αν θα προτιμήσεις κάποιο beach bar για να αράξεις και να χαθείς εκεί, ή αν θα προτιμήσεις την ερημιά σε κάποιο μέρος μακριά από τη βουή του κόσμου.

Πρόσεχε μόνο τις φωλιές από τις θαλάσσιες χελώνες που διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν στις ακτές του Κυπαρισσιακού κόλπου για να γεννήσουν τα αυγά τους.

Κυπαρισσία-παλιά-πόλη-kyparissia-palia-poli

Καλό Νερό, Ζαχάρω, λίμνη Καϊάφα, Κακόβατος,Άγιος Νικόλαος, είναι μερικά από τα χωριά (πόλεις) δίπλα στη θάλασσα. Η Νέδα και ο Αλφειός είναι οι δυο ποταμοί που εκβάλουν στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Αν ψήνεσαι για πιο ορεινές καταστάσεις τότε φτάσε μέχρι τον Παρθενώνα της Πελοποννήσου (Επικούριος Απόλλωνας) και τους διάσημους καταρράκτες της Νέδας!

Καλού κακού, αποθήκευσε αυτό το άρθρο… Γιατί υποψιάζομαι θα σου χρειαστεί στην επόμενη εξόρμησή σου στο νομό με τα χίλια πρόσωπα. Τη Μεσσηνία ντε!

#ΤravelDrops_by
karidotsouflo

kyparissia-palia-poli
Κυπαρισσία-παλιά-πόλη-kyparissia-palia-poli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages