Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου - Οι αγρότες δηλώνουν ξεκάθαρα ότι “Θα εξαφανιστούμε” - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου - Οι αγρότες δηλώνουν ξεκάθαρα ότι “Θα εξαφανιστούμε”


 
Την βοήθεια όλων των Περιφερειακών Συμβούλων και τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματά τους, ζήτησαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, στην οποία συζητήθηκε ως τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.

Συζήτηση ιδιαίτερα επίκαιρη και λόγω των μπλόκων σε όλη τη χώρα, αλλά και της αυριανής διαμαρτυρίας με τρακτέρ στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών περιέγραψαν την κατάσταση που υπάρχει στον αγροτικό και κτηνοτροφικό με μελανά χρώματα και χαρακτηριστικά ανέφεραν, πως αν δεν βρουν βοήθεια και στήριξη, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα και θα γραφούν στο ταμείο ανεργίας.

Εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους που τόσες μέρες δεν έχει συζητηθεί το θέμα τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι είχαν επιδώσει ψήφισμα στην Περιφέρεια.

Ο κ. Αντωνίου καστανοπαραγωγός από την Καστάνιτσα, στην πολύ σύντομη παρέμβασή του ανέφερε πως “ζητάμε τη βοήθειά σας, η ανάγκη μας κάνει από νοικοκυραίους, ζητιάνους, ζητάμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Σας θέλουμε αύριο δίπλα μας”.

Ενώ στη συνέχεια εκπρόσωπος αγροτών από την Αργολίδα αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον Ανάβαλο και στον ΤΟΕΒ της περιοχής καθώς και στον ΓΟΕΒ, προχωρώντας μάλιστα σε πολλές καταγγελίες, όπως για παράνομες γεωτρήσεις που παίρνουν νερό από τις πηγές του Αναβάλου, για αντλιοστάσιο που δεν λειτουργεί, για εγκατάλειψη του ανοιχτού καναλιού καθώς και για οικονομικό άνοιγμα του ΓΟΕΒ που φθάνει τα 6,5 εκ ευρώ και για πληροφορίες πως θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος για την κάλυψη του ανοίγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages