Κατερίνα Τσιγκάνου: Οι τραγικές ελλείψεις και τα κενά στο Νοσοκομείο και στα κέντρα Υγείας της Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Κατερίνα Τσιγκάνου: Οι τραγικές ελλείψεις και τα κενά στο Νοσοκομείο και στα κέντρα Υγείας της Τριφυλίας

 


ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Οι τραγικές ελλείψεις και τα κενά στο Νοσοκομείο και στα κέντρα Υγείας της Τριφυλίας μας κάνουν να αισθανόμαστε συνεχή ανασφάλεια και αγωνία για την υγεία μας .Ενώνουμε τη φωνή μας με τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών ,στην σημερινή  κινητοποίηση τους Είναι ο πολύτιμος κλάδος που συμπαραστέκεται και στο δικό μας αίτημα για ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.Γιατι η Υγεία είναι αγαθό ! Δεν μπορεί να πουλιέται και να αγοράζεται Δεν είναι εμπόρευμα! Δεν μπορεί να κρίνεται το Νοσοκομείο με την απαράδεκτη για τις λαϊκές ανάγκες λογική του " κόστους - οφέλους"Δεν είναι επιχείρηση .Άλλωστε Υγεία εξ ορισμού είναι η πλήρης ψυχοσωματική ευεξία ,όχι απλώς η απουσία ασθένειας.Πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό από Νοσοκομεια- επιχειρήσεις;;Σημαίνει ότι για να είμαι υγιής πρέπει να έχω λεφτά.

Αυτη τη λογική την αντιπαλευουμε,γιατί μας υποχρεώνει να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και να χρυσό πληρώνουμε την πρόληψη ,την διάγνωση,τη θεραπεία ,τα φάρμακα,τον προγεννητικό έλεγχο των εγκύων ,την ιδιαίτερη φροντίδα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.Πως να εμπιστευτούμε το Νοσοκομείο ,όταν την μια λείπει ο γιατρός από τη μια ειδικότητα ,την αλλά ο άλλος από την άλλη την συμπληρωματική.Θεριζει ο καρκίνος του μαστού στις γυναίκες και συζητάμε ότι δεν έχει ογκολόγο το Νοσοκομείο της Καλαμάτας! Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση ,η περιφέρεια ,ο δήμος να πάρουν ουσιαστικά μέτρα Απαιτούμε :1. Ενίσχυση των Κ.Υ.και του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων προκειμένου να εξασφαλίζεται απρόσκοπτη λειτουργία σε 24 ωρη βάση με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή  2. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων.3. Άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση δωρεάν εξετάσεων προγεννητικού ελέγχου . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages