Αναβαθμίζονται κτιριακά 4 Κέντρα Υγείας αλλά όχι όμως σε προσωπικό και γιατρούς - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Αναβαθμίζονται κτιριακά 4 Κέντρα Υγείας αλλά όχι όμως σε προσωπικό και γιατρούς

 


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ανακαινίζονται και αναβαθμίζονται ενεργειακά τα Κέντρα Υγείας Ανδρίτσαινας, Κρεστένων, Φιλιατρών και Κρανιδίου, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και της αναπληρώτριας υπουργού, Ειρήνης Αγαπηδάκη. Παρών ήταν και ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», παρουσία στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ που απαρτίζουν τις αρμόδιες ομάδες έργων, με την αξία της σύμβασης να ανέρχεται σε 5,57 εκατ. ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 6η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας.

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Με ταχύτατους ρυθμούς και εντός χρονοδιαγράμματος προχωρά το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και με τον συντονισμό της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη για την ανακαίνιση των Kέντρων Yγείας σε όλη την χώρα. Είμαι υπερήφανος που όλοι μαζί ως ομάδα χτίζουμε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σήμερα υπογράψαμε 4 καινούριες συμβάσεις που θα δώσουν στους ασθενείς την ευκαιρία που τους αξίζει: να απολαμβάνουν ποιοτικότερες υπηρεσίες Υγείας στον πρώτο και κομβικότερο πυλώνα του συστήματος Υγείας που είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Και όπως είναι γνωστό δεν γίνεται να έχουμε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας χωρίς Κέντρα Υγείας που λειτουργούν ομαλά. Με αυτές τις ενέργειες στόχος παραμένει η μείωση της ροής ασθενών στα νοσοκομεία και η άμεση κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages