Συστάσεις, αλλά κυρίως κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για το νερό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Συστάσεις, αλλά κυρίως κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για το νερό


 Σε νέα «σύσταση για εξοικονόμηση νερού στην Τριφυλία» προέβη την Παρασκευή η ΔΕΥΑ Τριφυλίας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται έντονη μείωση του παρεχόμενου νερού των γεωτρήσεων και πτώση της στάθμης των πηγών στην περιοχή της Τριφυλίας, λόγω λειψυδρίας. Η ΔΕΥΑΤ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση περισσότερων υδάτινων πόρων. Έχουν επισκευαστεί οι βλάβες που προκαλούσαν διαρροές. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει επαρκές νερό για όλους, παρακαλούμε για εξοικονόμηση νερού τις επόμενες ημέρες σε όλο το Δήμο Τριφυλίας!».

Στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το βράδυ της Τρίτης, προ ημερήσιας διάταξης, τέθηκαν ερωτήσεις από την αντιπολίτευση σχετικά με τις διακοπές νερού και το τι, τελικά, συμβαίνει, αλλά και τι έχουν κάνει και τι κάνουν η ΔΕΥΑΤ και ο Δήμος Τριφυλίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια κατάλληλου προς ανθρώπινη κατανάλωση νερού.

Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου ρώτησε: «Όσον αφορά στις διακοπές στην ύδρευση που εξακολουθούν να γίνονται μέχρι και σήμερα, έχετε κάποια πρόβλεψη, κάποια πρόνοια, έχετε να μας ενημερώσετε για την αιτία κι αν έχετε προβλέψει για τη Δ.Κ. Κυπαρισσίας κάποια δεξαμενή; Μας είχατε πει για μια δεξαμενή (σ.σ. καινούργια)…».

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Αντώνιος Βλάχος, ανέφερε πως “η Κυπαρισσία είχε ένα πρόβλημα. Εδώ και τρεις μέρες δεν έχει κοπεί νερό», με την κα Παναγιωτοπούλου να του λέει: «Δεν έχει κοπεί; Την Κυριακή δεν είχαμε νερό…» και εκείνον να συνεχίζει αναφέροντας: «Είχαμε ένα πρόβλημα όταν έγινε η πτώση στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Καλό Νερό, που κόπηκε για 3 ώρες, αδειάσανε όλες οι δεξαμενές, ενώ τη νύχτα είχαμε και ένα μπλακ άουτ. Πέσανε όλες οι γεωτρήσεις έξω και αδειάσανε όλες οι δεξαμενές. Εδώ και 3 μέρες είμαστε καλά, έχουμε νερό και είμαστε σε αναμονή να φτιάξουμε τη γεώτρηση του Χήναρη την επόμενη εβδομάδα. Έχουμε κι άλλες εναλλακτικές…».

Για τη γεώτρηση του Χήναρη, ο Παναγιώτης Τσαφαράς παρενέβη θυμίζοντας στο Σώμα ότι στη συνεδρίαση λογοδοσίας ο δήμαρχος είπε ότι βγάζει γλίνα και στερεύει.

Ο Άκης Κατρίτσης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΤ για νυχτερινές διακοπές νερού στους Γαργαλιάνους, κάτι που χαρακτήρισε οδυνηρό και άσχημο, και ρώτησε εάν υπάρχει υδρογεωλογική μελέτη, ενώ θύμισε τις γεωτρήσεις που είχαν γίνει επί ημερών του στο Δήμο Γαργαλιάνων. Επίσης, αναφέρθηκε στις ποσότητες νερού που έδιναν και στο πόσες πέφτουν σήμερα στις δεξαμενές, καθώς και στο νερό που φτάνει στους Γαργαλιάνους από το Αλικοντούζι, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης, Ηλία Δημητρακόπουλο, να αναφέρει τις σημερινές ποσότητες.

Ο κ. Κατρίτσης αναφέρθηκε στη γεώτρηση της Λεύκης, αλλά και στο νερό στη Βάλτα.

Για τη γεώτρηση της Λεύκης παρενέβη και ο Ανδρέας Φωτόπουλος, λέγοντας ότι «πέντε χρόνια είναι η ίδια Δημοτική Αρχή και δεν έχει γίνει τίποτα».

Σε όλες, δε, τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης εμφανείς ήταν οι αιχμές για ευθύνες της Δημοτικής Αρχής επί πέντε χρόνια στο θέμα της εξασφάλισης νερού…

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages