Εγκρίθηκε ως ΠΟΠ «Καλαμάτα» για όλη την Μεσσηνία!! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Εγκρίθηκε ως ΠΟΠ «Καλαμάτα» για όλη την Μεσσηνία!!

Από όλο το νομό Μεσσηνίας θα παράγεται πλέον το Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ελαιόλαδο με την ένδειξη «Καλαμάτα». O 936 απο την εκπομπή του 'Πρωινό Δρομολόγιο΄είχε μεταδώσει πρώτος την είδηση εδώ και ένα μήνα με πληροφορίες απο την Αθήνα. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κοινοποίησε στην Ένωση Μεσσηνίας ότι εγκρίθηκε η πρόταση της για επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα και απορρίφθηκε μία ένσταση που είχε κατατεθεί. Στο σχετικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που υπογράφει η Γιάννα Βρανάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιολογικής Γεωργίας (αρμόδιο το Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΙΠΠ), αναφέρονται τα εξής:
«
Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 στοιχείο ζ) της ΚΥΑ αρ. 261611/2007, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σας γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της εξέτασης της ένστασης που υποβλήθηκε από τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Δολών Μεσσηνίας» κατά του αιτήματος της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας» για τροποποίηση των προδιαγραφών του ελαιόλαδου με την καταχωρισμένη ονομασία «ΚΑΛΑΜΑΤΑ» ΠΟΠ στο Κοινοτικό μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων.
Η ένσταση εξετάστηκε από την επιτροπή που προβλέπεται στο άρθρο 3, παρ. 3, στοιχείο ε) της προαναφερθείσας ΚΥΑ και δεν έγινε αποδεκτή, όπως αναφέρεται σχετικά και στο συμπέρασμα του αρ. 9/17-6-2009 πρακτικού της
..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages