Νέος Πρόεδρος στη Δ.Ε.ΥΑ.ΚΥ ο Τάκης Γυφτάκης, στον αέρα το Δ.Σ. μετά απο εμπολοκή για το Δ.Σ. του Κολυμβητηρίου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Νέος Πρόεδρος στη Δ.Ε.ΥΑ.ΚΥ ο Τάκης Γυφτάκης, στον αέρα το Δ.Σ. μετά απο εμπολοκή για το Δ.Σ. του Κολυμβητηρίου

9/7/2009
ΣΤΟΝ..αέρα κινδύνεψε να τιναχθεί η συζήτηση στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας όταν συζητήθηκε η πρόταση της πλειοψηφίας για την επιλογή μελών στο νεοσύστατο Δ.Σ. του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Αιχμή του δόρατος αποτέλεσε το γεγονός ότι ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Θεόδωρος Γκρίτζαλης αυτοπροτάθηκε για μέλος του νέου Δ.Σ. με αποτέλεσμα να ανατραπεί η πρόταση της πλειοψηφίας για το νέο Δ.Σ. με Πρόεδρο τον Δήμαρχο κ. Σαμπαζιώτη.
Ειδικότερα η πλειοψηφία πρότεινε ως μέλη τους κ. Γιάννη Σταθόπουλο, Γιάννα Κωνσταντέλου και Τζίμη Χρονόπουλο με αποτέλεσμα να συγκληθεί εσωτερική σύσκεψη της πλειοψηφίας για επαναδιαμόρφωση της πρότασης η οποία όμως μέχρι το βράδυ δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να διακοπεί πρόωρα η συνεδρίαση και να αναβληθεί το επίμαχο θέμα. Απο την αντιπολίτευση πρότάθηκαν και εγκρίθηκαν οι προτάσεις των μελών κ. Μπακούρου και Γιώργου Γκότση, ενώ μετέχουν και οι πολίτες Γιάννα Παναγιωτοπούλου Μπινίσκου απο τον ΝΟΚ.Υ., Γιώργος Κανελλόπουλος και Κώστας Παπαγιάννης, ενώ σε ότι αφορά τα εγκαίνιά του θα ανακοινωθούν σε συνεννόηση με την Γ.Γ.Αθλητισμού τις επόμενες ημέρες καθώς ο εργολάβος πήρε παράταση ελάχιστων ημερών για την ολοκλήρωση του έργου.
Ο κ. Γκρίτζαλης θεώρησε ότι είναι αυτονόητο να μετέχει ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης στο νέο Δ.Σ. χαρακτηρίζοντας ως 'Βυζαντινό αυτοκράτορα' τον κ. Δήμαρχο για τις αποφάσεις του. Τελικά συμφωνήθηκε ο Πρόεδρος του Ο.Α.Ν. να μετέχει αυτοβούλως στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ενώ η πρόταση τροποποιήθηκε σε ότι αφορά το νέο Δ.Σ. όπου το απαρτίζουν πλέον απο την πλειοψηφία οι κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, Γιάννης Σταθόπουλος και Πάνος Τσίγγανος.
ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΗΝ Δ.Ε.Υ.ΑΚΥ.
Το άλλο μεγάλο θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η εκλογή μελών στο Δ.Σ. της Δ.Ε.ΥΑ.ΚΥ. όπου έγινε αποδοχή των παραιτήσεων αρχικά των κ. Χρονόπουλου και Καρούμπαλη οι οποίοι δήλωσαν ότι θα είναι ενεργοί συμπαραστάτες της επιχείρισης. Διαφώνησε ο κ. Γκρίτζαλης για το πρόσωπο του κ. Χρονόπουλου, ενώ λευκό ψήφισαν οι κ. Πετρόπουλος, Γκότσης Γ., Αδαμοπούλου, Μπακούρος ο οποίος πρόσθεσε ότι 'το λευκό αποτελεί πολιτική πράξη για να διατηρηθούν οι εωτερικές ισσοροπίες και η πιπίλα σε όσους διαφωνούν'. Η πρόταση πέρασε με 9 ψήφους υπερ και 6 κατά.
Στην επιστολή του ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε στον επικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε με ευχές για τους υπαλλήλους κάνοντας ένα μίνι απολογισμό πεπραγμένων για την διετία 2007- 2008 καθώς η εσωτερική διαχείριση της ΔΕΥΑΚΥ αποτελεί κορυφαία διεργασία για την επιχείρηση. Λευκό ψήφισε η αντιπολίτευση μετά απο πρόταση του κ. Μπακούρου. Ο κ. Σταθόυπουλος υπογράμμισε ότι 'όλοι θα πρέπει να δείξουν την αξία τους απο οποιαδήποτε έμμισθη ή άμισθη θέση' εξαίροντας την υπηρεσία που προσέφερε ο κ. Καρούμπαλης καταλήγοντας ότι 'η ΔΕΥΑΚΥ δημιουργήθηκε απο το Δήμο σωστά και έχει την απαιτούμενη ευελιξία να οργανώσει ένα πλάνο 4ετίας αφήνοντας μια παρακαταθήκη καθώς η επιχείριση απαιτεί σκληρή δουλειά με αποτέλεσμα να χρειάζεται πλάνο με πολιτική χάραξη για τα επόμενα χρόνια'.
Ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης υπεραμύνθηκε των επιλογών του τονίζοντας ότι 'η διαδικασία να περάσουν απο θέσεις ευθύνης είναι βαθιά δημοκρατική για να προσφέρουν απο θέσεις ευθύνης' και προτάθηκε ο κ. Γυφτάκης για αντικατάσταση του κ. Καρούμπαλη και ο Πάνος Τσίγγανος για την θέση του κ. Χρονόπουλου, θέση που ψηφίστηκε ομόφωνα. Τέλος για την θέση του Προέδρου προτάθηκε ο κ. Γυφτάκης και Αντιπρόεδρος ο κ. Σταθόπουλος που ψηφίστηκε ομόφωνα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του 936.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages