Ελεγχοι Εξπρες για τόνωση των Εσόδων! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Ελεγχοι Εξπρες για τόνωση των Εσόδων!

Σαρωτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, εγκαινιάζοντας μάλιστα πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα μεθόδους, ετοιμάζει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου του Σαββάτου. Υπό την πίεση του διογκούμενου ελλείμματος στον κρατικό προϋπολογισμό, αναμένεται να επιστρατευθεί όσο το δυνατόν περισσότερο προσωπικό της Υπηρεσίας, αλλά και να εγκαινιαστούν νέες μέθοδοι όπως "μυστικοί" έλεγχοι και διαδικασίες - εξπρές στην επιβολή προστίμων, προκειμένου να υπάρξει ικανή αύξηση των φορολογικών εσόδων.
Αναλυτικά, προβλέπονται "προσωρινοί έλεγχοι" κατά τους οποίους οι ελεγκτές θα ασχολούνται μία ημέρα με την ελεγχόμενη επιχείρηση συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία. Στη συνέχεια θα γίνεται διασταύρωση και σε περίπτωση που εντοπιστούν παρατυπίες, θα συντάσσεται έκθεση την ίδια ημέρα και θα αποστέλλεται άμεσα στην αρμόδια εφορία.
Εντός 48 ωρών η εφορία θα υποχρεούται να επιβάλλει τα πρόστιμα και να τα κοινοποιεί στο φορολογούμενο. Στόχος είναι η όλη διαδικασία να μην υπερβαίνει τα τέσσερα 24ωρα. Προβλέπεται ακόμη η εφαρμογή "μυστικών ελέγχων", κατά τους οποίους οι ελεγκτές θα επισκέπτονται την επιχείρηση χωρίς να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους συγκεντρώνοντας στοιχεία. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες, θα "παρεμβαίνουν" επίσημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages