Βαθύ κοινωνικό πρόβλημα οι αυτοκτονίες λόγω...χρεών! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Βαθύ κοινωνικό πρόβλημα οι αυτοκτονίες λόγω...χρεών!

4/7/2009
Αυτοκτονίες λόγω χρεών, προαναγγελίες και προσκλήσεις θανάτου μέσω Διαδικτύου. Ποιες είναι άραγε οι πραγματικές αιτίες που οδηγούν έναν άνθρωπο στο απονενοημένο διάβημα; Σε ποιες σκοτεινές ατραπούς βαδίζει η σκέψη των ανθρώπων που θέτουν τέλος στη ζωή τους, επειδή έχουν περιέλθει σε οικονομικό τέλμα, ενώ κάποιοι εξ αυτών αφαιρούν και άλλες ζωές πέραν της δικής τους; Οι ψυχίατροι Παντελής Λαζαρίδης και Μανώλης Μυλωνάκης μιλούν στην «Espressο» για την έξαρση των αυτοκτονιών που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, και για τους λόγους που εκμηδενίζουν την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης.
«Στις αυτοκτονίες οι εξωτερικοί παράγοντες λειτουργούν πάντα ως αφορμή και όχι ως αιτία, το απονενοημένο διάβημα είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο» λέει στην «Espresso» ο ψυχίατρος και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για την Πρόληψη των Αυτοκτονιών Παντελής Λαζαρίδης και εξηγεί: «Θα πρέπει να συντρέχουν πολλές προϋποθέσεις, ώστε να φτάσει κάποιος άνθρωπος στα όρια των αντοχών. Στις αυτοκτονίες οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως για παράδειγμα τα οικονομικά προβλήματα, λειτουργούν ως αφορμή και όχι ως αιτία. Θα πρέπει να αναζητήσουμε λοιπόν βαθύτερα προβλήματα στα άτομα που σε μια δεδομένη κρίση, ό,τι μορφής και να είναι αυτή η κρίση -επαγγελματικής ή προσωπικής φύσης-, οδηγούνται είτε σε απόπειρα αυτοκτονίας είτε σε αυτοχειρία.
»Αυτά τα προβλήματα έγκεινται σε διάφορους παράγοντες, όπως η προσωπικότητα, η οικογενειακή κατάσταση, η χρήση ουσιών -ιδιαίτερα του αλκοόλ- και η νοσηρότητα του ατόμου. Στο 90% των περιπτώσεων υπάρχει ενεργός κατάθλιψη, η οποία είναι μια νόσος που μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα. Ωστόσο θα πρέπει ο ίδιος ο ασθενής ή το περιβάλλον του να κινητοποιηθεί για την ίασή του, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν συμβαίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages