Λύση μετά απο αυτοψία για τα πλαστικά των θερμοκηπίων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Λύση μετά απο αυτοψία για τα πλαστικά των θερμοκηπίων

ΛΥΣΗ έστω και αργά καταγράφηκε για το θέμα της διαχείρισης των πλαστικών θερμοκηπιακών μονάδων και χαμηλής κάλυψης που είχαν συλλεχθεί σε ειδικούς χώρους απο τους παραγωγούς της περιοχής μας απο το Αγρίλι ως την περιοχή του Καλονερού καθώς συγκεντρώθηκαν απο ιδιωτική εταιρεία και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό για την αξιοποίησή τους.
H εμπλοκή στην υπόθεση και το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί έθεταν σοβαρό κίνδυνο για την συλλογή πλαστικών καθώς αποσύρθηκε το ενδιαφέρον Ιταλικής εταιρείας για την συγκέντρωσή τους σε ειδικό χώρο. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει απαγορευθεί η καύση των πλαστικών χαμηλής κάλυψης σε μια προσπάθεια διαφύλαξης του περιβάλλοντος και σε αυτό είχαν συνεναίσει και οι όμοροι Δήμοι Κυπαρισσίας και Φιλιατρών. Ωστόσο η είδηση είναι ότι μόλις βρέθηκε η λύση, πραγματοποιήθηκε σήμερα έλεγχος απο την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Μεσσηνίας με κλιμάκιο υπό την εποπτεία της κας Παυλέα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ελέγχθηκε η περιοχή κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης για το ζήτημα και βρέθηκε απο το κλιμάκιο ήταν καθαρά απο υπολείμματα πλαστικών χαμηλής κάλυψης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νομαρχία Μεσσηνία έχει υποσχεθεί να αγοράσει πλαστικό δεματοποιητή για την διαχείριση των πλαστικών που δεν είναι κοστοβόρο ώστε να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα που αφορά τους παραγωγούς και τις τοπικές κοινωνίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages