50.000 ευρώ σε κάθε Δήμο για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

50.000 ευρώ σε κάθε Δήμο για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ

Την παροχή τεχνικής βοήθειας σε όλους τους Δήμους προκειμένου να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών δράσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Παράλληλα, η ΜΟΔ ΑΕ., ορίσθηκε από το υπουργείο ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής», στο πλαίσιο του Ειδικού Στόχου 6, αλλά και ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του προγράμματος Ε.Π. ΠΕΠ Μακεδονίας-Θράκης και του ΠΕΠ Αττικής.
Μεταξύ άλλων, οι ενέργειες αφορούν υπηρεσίες συμβούλων τεχνικής υποστήριξης (ειδικότητες όπως μηχανικοί, λογιστές, νομικοί, γεωτεχνικοί κτλ) για την ωρίμανση έργων που απαιτούν εξειδικευμένη τεχνογνωσία σε ειδικά θέματα που δεν μπορούν να καλυφθούν από το υφιστάμενο προσωπικό του δήμου. Η υποστήριξη προς τους φορείς, για τέτοιου είδους ενέργειες, δεν θα μπορεί να ξεπεράσει συνολικά το κόστος των 50.000 ευρώ (συνολικά για 24 περίπου ανθρωπομήνες).
Οι δήμοι θα λάβουν σχετική πρόσκληση από τη ΜΟΔ το επόμενο διάστημα προκειμένου να υποβάλλουν αιτιολογική έκθεση και Τεχνικό Δελτίο για την ένταξη των ενεργειών που θα προτείνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages