Αντιδρούν οι δήμοι στον περιορισμό προϋπολογισμού στα 2,4 δισ. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Αντιδρούν οι δήμοι στον περιορισμό προϋπολογισμού στα 2,4 δισ.

ΜE την προηγούμενη συνάντηση της Πέμπτης να καταλήγει σε αδιέξοδο, καθώς διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης συνέχισε χθες το απόγευμα τις επαφές του με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Eνωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που είχε ως θέμα τη χρηματοδότηση της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης για το 2012.
Οι δήμαρχοι αντιδρούν στην πρόβλεψη του προϋπολογισμού για κονδύλια της τάξης των 2,4 δισ. ευρώ για το 2012 για την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς μόλις πριν από έξι μήνες σε επαφές τους με τις τότε πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών υποστηρίζουν πως είχαν καταλήξει σε συμφωνία αναγνωρίζοντας πως το ελάχιστο λειτουργικό κόστος των δήμων είναι 3,8 δισ. ευρώ και ότι κάτω από αυτό οι δήμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Η ΚΕΔΕ υποστηρίζει ότι αν ο προϋπολογισμός 2012 ψηφιστεί στην ολομέλεια ως έχει, οι δήμοι, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες μισθοδοσίας του προσωπικού και βασικών λειτουργικών αναγκών, θα οδηγηθούν σε κλείσιμο και η τοπική αυτοδιοίκηση σε κατάρρευση.
Ο κ. Σαχινίδης αναγνώρισε τις ανάγκες των δήμων και τα προβλήματα που υπάρχουν, ωστόσο ξεκαθάρισε πως υπό τις υφιστάμενες συνθήκες οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (KAΠ) των ΟΤΑ δεν μπορούν να αυξηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages