Ακόμη περισσότερο πράσινο για την Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ακόμη περισσότερο πράσινο για την Μεσσηνία

Θα «πρασινίσει» λίγο ακόμη η Μεσσηνία με τα παραπάνω 4.000 δέντρα που θα φυτευτούν έπειτα από ένα πρωτότυπο διαδικτυακό παιχνίδι που δημιούργησαν από κοινού η Aegean Airlines και η Costa Navarino σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών.
Το αποτέλεσμα του διαδικτυακού παιχνιδιού που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, ήταν να δημιουργηθεί ένα εικονικό δάσος από τη συμμετοχή πλήθους πολιτών από όλα τα μέρη του πλανήτη. Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του «Costa Navarino Forest», προσέλκυσε το ενδιαφέρον παγκόσμια για δράση στη Μεσσηνία, ενώ συνέβαλλε στη διάδοση της διεθνούς εκστρατείας «Billion Tree Campaign» των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο της οποίας έχουν ήδη φυτευτεί περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δέντρα, σε 170 χώρες.
Το Costa Navarino Forest είχε περισσότερες από 36.000 συμμετοχές διαδικτυακά, ενώ το αποτέλεσμα θα είναι να φυτευτούν 4.133 αληθινά δέντρα. Συνολικά, στο παιχνίδι υπήρχαν συμμετοχές από 106 χώρες, ανάμεσα στις οποίες: Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, και φυσικά από την Ελλάδα. Όσοι έλαβαν μέρος, έμαθαν μέσω του διαδραστικού παιχνιδιού, χρήσιμες πληροφορίες για το φυσικό μας περιβάλλον και για τις δενδροφυτεύσεις.
Μετά το εικονικό δάσος, έρχεται τώρα η σειρά του πραγματικού όπου τα 4.133 δέντρα που θα φυτευτούν στις πλαγιές του Ταΰγετου, θα ενισχύσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Το δασαρχείο Καλαμάτας υποστηρίζει ενεργά τη δράση, καθώς θα παραχωρήσει τα δενδρύλλια προς φύτευση. Παράλληλα, με την οικονομική ενίσχυση της Aegean Airlines και της Costa Navarino, τα δέντρα αυτά θα αναπτυχθούν και θα συντηρηθούν σωστά για τα επόμενα χρόνια.
Τα 1.000 ψηλότερα δέντρα του δάσους θα φέρουν το όνομα του ιδιοκτήτη τους, ενώ τα 500 ψηλότερα εξ’ αυτών, έλαβαν μέρος στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου και ανέδειξε 5 τυχερούς νικητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages