Λογαριασμοί με τέλος ακινήτων και σε... στάβλους! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Λογαριασμοί με τέλος ακινήτων και σε... στάβλους!

Ακόμη και σε... στάβλους, κι ας εξαιρούνται από το νόμο τα κτίσματα με γεωργική και κτηνοτροφική χρήση, έχει επιβληθεί τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!
Ούτε οι αγρότες έμειναν έξω από το αλαλούμ με τους λανθασμένους λογαριασμούς.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη, πολλοί παραγωγοί και κτηνοτρόφοι πανελλαδικά, παραλαμβάνουν λογαριασμούς με ενσωματωμένο τέλος για αγροτικά κτίσματα, παρ' ότι ο νόμος τα εξαιρεί.
Έτσι, κτηνοτρόφος παρέλαβε λογαριασμό της ΔΕΗ για πτηνοτροφείο όπου του ζητείται να καταβάλει ως τέλος το ποσό των ... 26.558 ευρώ ! Σε άλλη περίπτωση, αγρότης έλαβε για κτίσμα που είναι δηλωμένο ως γεωργική αποθήκη για σιτηρά, λογαριασμό ΔΕΗ με τέλος 3.240 ευρώ.
Κατά τον κ. Ροντούλη, όλοι αυτοί οι κτηνοτρόφοι και γεωργοί όταν απευθύνονται στη ΔΕΗ, δείχνοντάς της το άρθρο που νόμου βάσει του οποίου «τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση, δεν υπόκεινται στο ειδικό τέλος», εισπράττουν την απάντηση «πληρώστε τώρα και στη συνέχεια θα σας επιστραφούν τα χρήματα». Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός καλεί τη ΔΕΗ σε συνεργασία με τους Δήμους να αντιμετωπίσουν το θέμα, (π.χ. μέσω της έκδοσης ενός πιστοποιητικού ότι το κτίσμα αφορά αγροτική χρήση), ώστε να μην αποστέλλονται σε παραγωγούς τέτοιοι λογαριασμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages