Σκληρή γραμμή από το Δ.Σ. Τριφυλίας για το χαράτσι της ΔΕΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Σκληρή γραμμή από το Δ.Σ. Τριφυλίας για το χαράτσι της ΔΕΗ

ΜΕ εξώδικα στη ΔΕΗ, με σύσταση 3μελούς επιτροπής και νομική υποστήριξη σε όσους δημότες δεν πληρώσουν το χαράτσι με το τέλος ακινήτων απάντησε το Δ.Σ. Τριφυλίας με απόφαση κατά πλειοψηφία μετά την πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας. Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του κ. Πετρόπουλου να μην πληρώσει κανένας δημοτικός σύμβουλος το χαράτσι πρωτοστατώντας στον αγώνα.
Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του τόνισε ότι το θέμα έχει 3 πτυχές. Την πολιτική του πτυχή με την επιβολή χαρατσιού που είναι κοινωνικά άδικη και ταυτόχρονα ηθικά ανήθικα και κοινωνικά ανάλγητη εφαρμόζοντας χαράτσι αδιακρίτως χωρίς ίχνος ευαισθησίας εκβιάζοντας τους πολίτες καταγγέλοντας ως ισπεδωτική την απόφαση της Κυβέρνησης για επιβολή του χαρατσιού, ενώ καταγγέλει ηθικά απαράδεκτο το γεγονός ότι συνδέεται με τη διακοπη του ρεύματος.
Η δεύτερη πτυχή είναι η νομική έκφραση που πάσχει συνταγματικά και επομένως λόγω των νόμων που θεσπίστηκαν και ήδη έχουν τεθεί προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας , ενώ η ΠΕΔ πήρε ομόφωνη απόφαση να παρέμβει στο ΣτΕ ώστε να κριθεί αντισυνταγματική η επιβολή του. Η Τρίτη πτυχή είναι κοινωνική καθώς Δήμοι, ΚΕΔΕ, ΠΕΔ πρωτοστάτησαν με ενέργειες σε συλλογικό επίπεδο αλλά και προσφυγές νομικού επιπέδου που αφορούν τους πολίτες, ενώ για το θέμα της μη πληρωμής του τέλους ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι υπάρχουν κωλύματα με το χρέος του χαρατσιού που ενδέχεται να βεβαιωθούν στην Εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages