Ημερίδα για αντισεισμική προστασία στην Καλαμάτα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ημερίδα για αντισεισμική προστασία στην Καλαμάτα

Ημερίδα – συνάντηση εργασίας για την πρόληψη και την ετοιμότητα διαχείρισης έκτακτης ανάγκης από σεισμό θα πραγματοποιηθεί το πρωί της επόμενης Παρασκευής στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Καλαμάτας.
Η ημερίδα διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.
Στόχος είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή εμπειριών, ο εντοπισμός πιθανών αδυναμιών – αναγκών και η παρακολούθηση των εξελίξεων στο χώρο του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού.
H Αντισεισμική πολιτική
Στην ημερίδα έχουν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, εθελοντικές οργανώσεις, ενώ από την Περιφέρεια έχει ζητηθεί από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών η διευκόλυνση των υπαλλήλων για τη συμμετοχή τους.
Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί με χαιρετισμούς, ενώ πρώτος ομιλητής θα είναι ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του ΟΑΣΠ, πολιτικός μηχανικός Msc Π. Κέρπελης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Αντισεισμική πολιτική στην Ελλάδα – Ο ρόλος του ΟΑΣΠ».
Αμέσως μετά η προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης και πρόληψης του ΟΑΣΠ, γεωλόγος Msc Χ. Γκουντρομίχου, θα μιλήσει για το σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης, τον «Καλλικράτη» και την πολιτική προστασία.
Το πρώτο μέρος της ημερίδας θα κλείσει με ομιλία του προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Μανώλη Κοβάτση, για την ανασκόπηση των τοπικών δράσεων πολιτικής προστασίας για σεισμό.
Στις 11.30 θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος της συνάντησης, το οποίο θα ανοίξει η και Χ. Γκουντρομίχου, μιλώντας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που αφορά το σεισμό.
Η προϊσταμένη του τμήματος Προγραμματισμού του ΟΑΣΠ, πολιτικός μηχανικός Msc Μ. Πανουτσοπούλου, θα αναπτύξει το θέμα «Προσεισμικός έλεγχος κτηρίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages