Οργανωμένες συμμορίες στα χωριά του κάμπου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Οργανωμένες συμμορίες στα χωριά του κάμπου

Κλοπές και διαρρήξεις αποτελούν καθημερινότητα για Θουρία, Άρι, Αρφαρά
Με το πρώτο σκοτάδι οι κάτοικοι των τριών μεγάλων χωριών του μεσσηνιακού κάμπου κλειδώνονται στα σπίτια τους.
Κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες σε καθημερινή βάση τούς έχουν καταδικάσει σε συνεχή φόβο. Σύμφωνα με το 'Θάρρος', θεωρούν υπευθύνους για την έξαρση της εγκληματικότητας τους παράνομους μετανάστες, τους τσιγγάνους, αλλά και Έλληνες, ενώ κοινό μυστικό αποτελεί στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι οι άνθρωποι που έχουν κατακλέψει τα χωριά τους είναι οργανωμένοι σε συμμορίες. Δεν υπάρχει αστυνόμευση, λένε, και κάποιοι απειλούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
«Δεν είναι ένας και δύο οι κάτοικοι των Αρφαρών που έχουν πέσει θύματα διαρρήξεων και κλοπών», λέει ο Γεώργιος Κοτταρίδης, ιδιοκτήτης καθαριστηρίου στο χωριό των 1.100 κατοίκων. «Είναι πολλοί και εγώ πρώτος. Με έχουν διαρρήξει, αλλά και στον κάμπο, στα χτήματά μας, στην περιουσία μας, δεν έχουν αφήσει τίποτα. Τώρα, ειδικά, που έχουμε τα μηχανήματα για το μάζεμα της ελιάς, φοβόμαστε και τα μεταφέρουμε κάθε μέρα στο χωριό. Ανενδοίαστα μπαίνουν μέσα στα σπίτια. Οι περισσότεροι είναι τσιγγάνοι. Παλιά, είχαμε αστυνομικό τμήμα και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Για μένα φταίει η Πολιτεία. Δε φταίει η Αστυνομία. Φταίνε οι εισαγγελείς, που τους αφήνουν ελεύθερους». Δε θέλει να φωτογραφηθεί, γιατί φοβάται, όπως λέει, ότι θα τον επισημάνουν.
Τον ίδιο φόβο εξέφρασε και ο ηλικιωμένος κ. Νικόλαος Μανδηλάρης, στη Θουρία (1.300 κάτοικοι). «Έχουμε πολλά κρούσματα, συνεχώς», λέει. «Μπαίνουν στα σπίτια, κλέβουν από τα χτήματα, τις προάλλες έκλεψαν το ταχυδρομείο. Το σπίτι μου έχει λεηλατηθεί δυο φορές. Είναι πολλοί ξένοι, δεν έχουν δουλειές και αναγκάζονται να κλέβουν. Είναι και οι τσιγγάνοι, πληγή κι αυτοί. Δυο φορές μού έχουν πάρει την πόρτα από τον μπαξέ. Αστυνόμευση δεν υπάρχει. Πρέπει στον κάθε Δήμο, όλοι οι πολίτες να πληρώνουν από ένα μικρό ποσό και να έχουμε πολιτική αστυνομία. Να μας προστατεύουν και να οπλοφορούν. Γιατί οι εγκληματίες οπλοφορούν κι εμείς απαγορεύεται; Δηλαδή, να μας σκοτώνουν αυτοί και να μην κάνουμε τίποτα;».
Στον Άρι (1.250 κάτοικοι) ένας ντόπιος αναφέρει: «Οι κλοπές δεν είναι πλέον η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Κλέβουν τα πάντα, από κατσίκια και κοτόπουλα, μέχρι ξύλα, αγροτικά μηχανήματα, μπαίνουν στα σπίτια. Δεν έχουν αφήσει τίποτα. Εμένα με έχουν κλέψει δέκα φορές. Δε διστάζουν πουθενά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages