Αναξιόπιστη η κυβέρνηση στο θέμα των απορριμμάτων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αναξιόπιστη η κυβέρνηση στο θέμα των απορριμμάτων

Αναξιόπιστη χαρακτήρισε την κεντρική κυβέρνηση στο θέμα των απορριμμάτων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ τη Τρίτη 22 Νοεμβρίου, σημειώνοντας ότι η στάση αυτή έχει δημιουργήσει φοβίες στους πολίτες. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προχώρησε ακόμα περισσότερο τη θέση του αυτή αναφέροντας ότι είναι λάθος οι Περιφέρειες να μην έχουν την αρμοδιότητα χωροθέτησης των χώρων διαχείρισης όλων των ειδών των αποβλήτων.
"Εμείς ως Περιφέρεια Πελοποννήσου υπακούμε σε εντελώς διαφορετική αντίληψη από αυτή της κυβέρνησης" συνέχισε ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 θα έχουν κλείσει όλοι οι ΧΑΔΑ. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ακόμα το σώμα του ΠΕΣΥ ότι υπήρξε πληροφόρηση από τη Επιθεώρηση Περιβάλλοντος για 10 νέες χωματερές στην Πελοπόννησο και ότι έδωσε άμεση εντολή προς όλες τις υπηρεσίες να τηρήσουν απαρέγκλιτα το νόμο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του ακόμα για το γεγονός ότι όλοι οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου έχουν αποδεχτεί ως προσωρινή λύση τη λειτουργία των δεματοποιητών προκειμένου να αποφευχθούν τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ζήτησε τέλος από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Τατούλης ομοφωνία πάνω στο θέμα της ανάπτυξης δραστηριοτήτων για τη διαχείριση όλων των αποβλήτων που παράγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι ο χώρος αυτός αποτελεί νέο τομέα οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages