Μαζικά λουκέτα σε ξενοδοχεία και τον τουρισμό... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μαζικά λουκέτα σε ξενοδοχεία και τον τουρισμό...

KYMA «λουκέτων» στα ξενοδοχεία αναμένει για τη χειμερινή περίοδο ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης, αφού ήδη ανέστειλαν τη λειτουργία τους εντός του έτους 80 μονάδες και χάθηκαν περίπου 2.000 ξενοδοχειακές κλίνες. Oπως τόνισε ο κ. Τσακίρης σε χθεσινή συνέντευξη Tύπου, οι ξενοδοχειακές μονάδες που έκλεισαν είναι δυναμικότητας μικρότερης των 10 κλινών, οι οποίες επλήγησαν από την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ. Μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική ξενοδοχία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΞΕΕ, είναι και η διάθεση κατοικιών στο διαδίκτυο, λειτουργώντας ουσιαστικά παράνομα, οι οποίες ανέρχονται περίπου σε 50.000.
Παράλληλα, στη χθεσινή συνέντευξη Tύπου παρουσιάστηκαν στοιχεία από έρευνα πεδίου που διενήργησε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων σε συνεργασία με το ΞΕΕ, σε δείγμα που αντιστοιχεί στο 15% των ξενοδοχείων της χώρας. Oσον αφορά τα στοιχεία που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος για τις ταξιδιωτικές εισπράξεις, το ΙΤΕΠ εκτιμά ότι η χρονιά θα κλείσει με έσοδα περίπου 10,5 εκατ. ευρώ στην καλύτερη περίπτωση. Η επίδοση αυτή αντιστοιχεί στα επίπεδα του 2009 και παραμένει 10% χαμηλότερη από τα επίπεδα του 2008. Ακόμα, σύμφωνα με το ΙΤΕΠ, ο κύκλος εργασιών των ξενοδοχείων για το 2011 θα κινηθεί στα επίπεδα του 2010.
Παράλληλα, κατά το 2011, η πληρότητα των ξενοδοχείων στο σύνολο της επικράτειας αυξήθηκε ελαφρά. Συγκεκριμένα, η μέση πληρότητα έφτασε στο 48,28% τον Μάιο, αυξημένη κατά 2% σε σχέση με πέρυσι, ενώ αυτή του Αυγούστου διαμορφώθηκε στο 77,8%, ελαφρά υψηλότερη από το 2010.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας του ΙΤΕΠ, οι τιμές διάθεσης των δωματίων στα ελληνικά ξενοδοχεία παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες κατά το 2011. Η μέση σταθμισμένη τιμή διάθεσης των δωματίων στο σύνολο της χώρας εμφανίζεται κατά 0,78% κατά τον Μάιο και αυξημένη κατά 0,74% τον Αύγουστο.
Ωστόσο, διαπιστώνεται ότι η Ελλάδα κινείται σε δύο ταχύτητες, καθώς οι μονάδες που εξαρτώνται από τον εσωτερικό τουρισμό και τον τουρισμό πόλης σημειώνουν αρνητικές πληρότητες και μειωμένες τιμές δωματίων, ενώ αντίθετα τα ξενοδοχεία που απορροφούν τον εισερχόμενο τουρισμό εμφανίζουν ικανοποιητικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages