Πιέζει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Ε.Ε. για την Ολυμπία Οδό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πιέζει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Ε.Ε. για την Ολυμπία Οδό

Την ενεργό συνδρομή και κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να απεμπλακεί, το συντομότερο δυνατό, η διαδικασία χρηματοδότησης για τα μεγάλα οδικά έργα της «Ολυμπίας Οδού» και της «Ιονίας Οδού», ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας στη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο Επίτροπο για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάννες Χαν.
Ο Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε την ανάγκη «να βγουν από τη ναφθαλίνη» τα δύο αυτά έργα, τα οποία χαρακτήρισε ως κομβικής σημασίας για τη Δυτική Ελλάδα και την αναπτυξιακή της προοπτική και να υποστηριχθεί η προσπάθεια που έχει αναληφθεί από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για τη δημιουργία ενός Εγγυητικού Ταμείου, με πόρους του ΕΣΠΑ, ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, «με τον τρόπο αυτό θα παρασχεθούν επαρκείς εγγυήσεις προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία, με τη σειρά της, θα χρηματοδοτήσει τις ελληνικές τράπεζες και έτσι θα αποκατασταθεί η ροή χρηματοδότησης προς τις κατασκευάστριες εταιρείες».
«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η επανεκκίνηση των δυο μεγάλων οδικών αξόνων αποτελεί στοίχημα πρώτης γραμμής και μείζονα προτεραιότητα», επισήμανε ο Απόστολος Κατσιφάρας και επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε αλλαγή στο φυσικό αντικείμενο των δύο έργων, κάτι που άλλωστε έχει δεσμευτικά αποφασιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο».
Στην συνέχεια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, στη συνάντηση με τον Επίτροπο Γιοχάννες Χαν, παρουσία όλων των Περιφερειαρχών της χώρας, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ και τονίστηκε η ανάγκη ταχύτερης απορρόφησης.
Ο Επίτροπος ανέφερε, σύμφωνα με την Περιφέρεια, ότι προγραμματίζει ήδη νέα επίσκεψη στην Ελλάδα, στις 13 Δεκεμβρίου, οπότε και θα εξεταστεί, βήμα - βήμα, η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ τόσο σε ό,τι αφορά στο σκέλος των δημόσιων έργων, όσο και στο σκέλος στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages