6 άτομα για τα πλαστά τιμολόγια από την Τριφυλία στην δικαιοσύνη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

6 άτομα για τα πλαστά τιμολόγια από την Τριφυλία στην δικαιοσύνη

Έξι άτομα θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας για τη μεγάλη υπόθεση διακίνησης εικονικών τιμολογίων και παράνομη είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ από τη δήθεν πώληση αγροτικών προϊόντων. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται πέρυσι το Μάιο, όταν, μετά από πληροφορίες που είχε, το ΣΔΟΕ σταμάτησε στην Κυπαρισσία μια λευκή μερσεντές και συνέλαβε δύο άτομα, τα οποία βρέθηκαν στην Τριφυλία για συναλλαγές με εικονικά τιμολόγια. Οι ίδιοι είχαν παραδεχθεί ότι επισκέπτονταν την περιοχή για να εμπορευθούν καρπούζια. Τα τιμολόγια δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματικές συναλλαγές και κατατίθεντο μέσω των Αγροτικών Ενώσεων και Συνεταιρισμών στις κατά τόπους αρμόδιες ΔΟΥ, για την παράνομη είσπραξη της επιστροφής ΦΠΑ.
Κατηγορούμενοι σύμφωνα με το 'Θάρρος', είναι τέσσερις Αθηναίοι, ένας Θεσσαλονικιός και ένας κάτοικος Φιλιατρών, ενώ χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι πως, όταν πέρυσι σχηματίσθηκε δικογραφία, αυτή περιλάμβανε συνολικά 44 άτομα. Από αυτά, 4 άτομα είχαν τότε προφυλακισθεί, σε 5 είχαν ορισθεί περιοριστικοί όροι, ενώ είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις 30 αγρότες της Τριφυλίας ότι παρουσίασαν ψευδή γεγονότα για να προσκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Όσο για τα ποσά που έχουν υπολογισθεί, οι δύο εταιρείες - μαϊμού που συμμετείχαν στο κύκλωμα έκοψαν εικονικά τιμολόγια ύψους 7.667.826,28 ευρώ, ενώ ο ΦΠΑ που διεκδικήθηκε να επιστραφεί από αυτά είναι 843.460,89 ευρώ. Τα εικονικά τιμολόγια κόβονταν σε συγγενικά συνήθως πρόσωπα, ενώ μόνο η μία εταιρεία από τις δύο είχε κόψει εικονικά τιμολόγια σε 24 αγρότες ειδικού καθεστώτος Τα δε εικονικά αγροτικά τιμολόγια είχαν κατατεθεί στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμάτας, Φιλιατρών, Μεσσήνης, Γαργαλιάνων, Άργους, Πύλου και Πύργου Τριφυλίας, ενώ τα δικαιολογητικά για επιστροφή ΦΠΑ στις ΔΟΥ Φιλιατρών, Άργους και Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages