Κοινή στάση τηρούν πέντε δήμαρχοι Μεσσηνίας και Ηλείας στις καθολικές απαγορεύσεις της Natura 2 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Κοινή στάση τηρούν πέντε δήμαρχοι Μεσσηνίας και Ηλείας στις καθολικές απαγορεύσεις της Natura 2

ΤΑ έμπρακτα αποτελέσματα από την συνάντηση – σύσκεψη που διεξήχθη την Δευτέρα το μεσημέρι στο ΥΠΕΚΑ, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, και τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου μετά από ανάλυση των δεδομένων της περιοχής αναμένουν πλέον οι πέντε δημάρχους της Ηλείας και της Μεσσηνίας για την προστατευόμενη περιοχή Natura 2000.
Οι δήμαρχοι που εξέφρασαν κοινή στάση  στον υπουργό ΠΕΚΑ και τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ ήταν οι : Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, Ζαχάρως Γεώργιος Μπάμης, Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.
Η σύσκεψη με την κοινή στάση των Δημάρων είναι αποτέλεσμα των πρώτων συναντήσρων που πραγματοποιήθηκαν στη Ζαχάρω και η  πρόσφατη στον Πύργο, όπου χαράχθηκε κοινή γραμμή των Δήμων σχετικά με  τις απαράδεκτες όπως αναφέρουν παρεμβάσεις που αποτυπώνονται σε σχέδιο Προεδρικού διατάγματος για το Πάρκο Λίμνης Καϊάφα και θαλάσσιας περιοχής Κυπαρισσίας συμπεριλαμβάνουν μάλιστα μεγάλο μέρος της Natura από το Κατάκολο μέχρι την Κυπαρισσία.
Οι δήμαρχοι, πιστεύουν ότι αποκαλύπτεται ένα μεγάλο σχέδιο ερημοποίηησης της περιοχής των 2 Νομών θέτοντας αντισυνταγματικές  απαγορεύσεις και περιορισμούς που μετατρέπουν την περιοχή της παραλιακής ζώνης του Κυπαρισσιακού κόλπου σε μια κλειστού τύπου περιφέρεια με πρόσχημα πάντα την θαλάσσια χελώνα caretta caretta. Πιστέυουν ωστόσο ότι τα οριζόνται μέτρα αποτελούν τροχοποέδη για την ανάπτυξη ενώ ουσιαστικά χωρίς την ανθρωπογενή δραστηριότητα η περιοχή δεν μπορεί να επιβιώσει προς όφελος του θαλάσσιου είδους αλλά ούτε καν τουριστικά.
ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
Τώρα ζητούν να τεθεί φραγμός σε οποιαδήποτε σκέψη για υλοποίηση του φερόμενου Προεδρικού Διατάγματος αποσκοπώντας στην  εφαρμογή ενός «Περιφερειακού Πάρκου Λίμνης Καϊάφα και Θαλάσσιας Περιοχής Κυπαρισσιακού Κόλπου» ενώ  οι δήμαρχοι επιδιώκουν πλαίσο νομοθετικού περιεχομένου που θα εμπεριέχει  μορφές τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής,  με σεβασμό στο περιβάλλον και αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και περιβάλλοντος.. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει πρόταση στο ΥΠΕΚΑ να διαχειριστούν με σαφήνεια  οι πέντε Δήμοι τη διαχείριση και προστασία της περιοχής Natura, μαζί με Φορέα Διαχείρισης ο οποίος θα δημιουργηθεί.. ΕΜΑ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ
Σε δηλώσεις του στο ράδιο Κυπαρισσία 936, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας τόνισε ότι υπήρξε γόνιμη και αξιόπιστη συζήτηση, από την πλευρά μας αναδείξαμε όλα τα ζητήματα που μας αφορούν, κινούμενοι στο πλαίσο της απόφασης που έχουμε λάβει για προστασία της περιβάλλοντος, ήπιας μορφής ανάπτυξης χωρίς οριζόντιους αποκλεισμούς και επιτάχυνση αναμόρφωσης του αναγκαίου θεσμικού πλαισίου προκειμένου να ομαλοποιηθέί η διαδικασία στη περιοχή. Πρόεθεσή μας είναι η προστασία του οικοσυστήματος αλλά να μην οδηγούνται τα μέτρα μέχρι την ερημοποίηση της περιοχής. 
Οι δήμαρχοι που θα συναντηθούν και θα συζητήσουν με τον υπουργό ΠΕΚΑ και τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ είναι: Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, Ζαχάρως Γεώργιος Μπάμης, Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και συνεργάτες τους. ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages