Στη Βουλή τα 68 εκατ. ευρώ στον εργολάβο για το δρόμο Τρίπολη – Καλαμάτα – Σπάρτη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Στη Βουλή τα 68 εκατ. ευρώ στον εργολάβο για το δρόμο Τρίπολη – Καλαμάτα – Σπάρτη

Στη Βουλή έφερε με ερώτησή της η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, το δημοσίευμα του HOT DOC σχετικά με το «δωράκι» ύψους 68 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Μορέας ΑΕ, συμφερόντων Μπόμπολα-Κόκκαλη και Ιωάννου-Παρασκευαΐδη. Η εταιρεία είχε αναλάβει την κατασκευή του οδικού άξονα Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα-Σπάρτη. Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC, οι υπηρεσίες του υπουργείου καθυστέρησαν την κοινοποίηση υπουργικής απόφασης για την τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων του έργου, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ρήτρα αποζημίωσης ύψους 68 εκατ. ευρώ υπέρ της εταιρείας.
Η κα Μακρή ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να της χορηγήσουν το φάκελο της σύμβασης, καθώς και αναλυτικά στοιχεία που θα παρουσιάζουν την απόφαση καταβολής αποζημίωσης στην εταιρεία Μορέας ΑΕ. Αναλυτικά, η ερώτηση της κας Μακρή είναι η ακόλουθη: «Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Hotdoc (Τεύχος 33, Ιούλιος 2013), το Ελληνικό Δημόσιο αποζημίωσε με 68 εκατομμύρια ευρώ την εταιρεία Μωρέας Α.Ε., στην οποία με βάση το Νόμο 3559/2007 (ΦΕΚ Α/102/14.5.2007) κυρώθηκε η σύμβαση παραχώρησης που αφορoύσε τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages