Mετέωρη η μεταφορά των μαθητών της Μεσσηνίας για τη νέα σχολική χρονιά! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Mετέωρη η μεταφορά των μαθητών της Μεσσηνίας για τη νέα σχολική χρονιά!

Στον αέρα παραμένει η μεταφορά των μαθητών στην Μεσσηνία λίγες ημέρες πριν το πρώτο κουδούνι, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση γνωρίζει πώς θα γίνει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, 19 ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία. Ο νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου. Και αυτό γιατί καθυστερεί η σχετική υπουργική απόφαση όπως και η συλλογή των στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν μπορεί να γίνει με τα σχολεία κλειστά.
Μάλιστα είναι γνωστό ότι ο διαγωνισμός είναι διεθνής, θέλει 52 ημέρες για να πραγματοποιηθεί, όταν φυσικά θα έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία για τους μαθητές που πρέπει να μεταφερθούν σε όλη την Μεσσηνίας. Αυτές τις ημέρες επικρατεί κινητικότητα από πλευράς τeυ ΚΤΕΛ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου που ζήτησε στοιχεία από τους Δήμους. Ωστόσο ο προβληματισμός είναι μεγάλος για ένα τόσο σοβαρό θέμα, λόγω της προβληματικής λειτουργίας της κεντρικής διοίκησης, η οποία δεν προνόησε να εκδώσει και να στείλει έγκαιρα, όταν τα σχολεία λειτουργούσαν, την υπουργική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages