Οι αποφάσεις του Δ. Σ. της ΚΕΔΕ για κινητικότητα και Προυπολογισμούς - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Οι αποφάσεις του Δ. Σ. της ΚΕΔΕ για κινητικότητα και Προυπολογισμούς

Την ι­κα­νο­ποί­η­ση του συ­νό­λου των αι­τή­σε­ων 71.323 παι­δι­ών που δι­και­ούν­ται να εν­τα­χθούν στους βρε­φο­νη­πια­κούς και παι­δι­κούς σταθ­μούς για το έ­τος 2013-2014, στο πλαί­σιο του προ­γράμ­μα­τος «Ε­ναρ­μό­νι­ση Οι­κο­γε­νεια­κής και Ε­παγ­γελ­μα­τι­κής Ζω­ής», δι­εκ­δι­κεί με α­πό­φα­ση του το Δ.Σ. της ΚΕ­ΔΕ. Υ­πεν­θυ­μί­ζε­ται ό­τι στη χθε­σι­νή συ­νε­δρί­α­ση του ΔΣ της ΚΕ­ΔΕ με­τέ­σχε ο Δή­μαρ­χος Κα­λα­μά­τας και Πρό­ε­δρος της ΠΕΔ Πε­λο­πον­νή­σου Π. Νί­κας.
 ΚΙ­ΝΗ­ΤΙ­ΚΟ­ΤΗ­ΤΑ 
Με την κα­τά­θε­ση μιας πρω­το­πο­ρια­κής πρό­τα­σης που θα θε­σμο­θε­τή­σει την ε­θε­λού­σια εν­δο­δη­μο­τι­κή και δι­α­δη­μο­τι­κή με­τά­τα­ξη των δη­μο­τι­κών υ­παλ­λή­λων, με ταυ­τό­χρο­νη α­πλού­στευ­ση των σχε­τι­κών δι­α­δι­κα­σι­ών, α­παν­τά η ΚΕ­ΔΕ – σύμ­φω­να με σχε­τι­κό δελ­τί­ο Τύ­που – στις κυ­βερ­νη­τι­κές πι­έ­σεις για α­νεύ­ρε­ση στην το­πι­κή αυ­το­δι­οί­κη­ση ε­πι­πλέ­ον ερ­γα­ζο­μέ­νων που θα μπουν στη δε­ξα­με­νή της δι­α­θε­σι­μό­τη­τας. Σύμ­φω­να με το ι­σχύ­ον θε­σμι­κό πλαί­σιο α­παι­τεί­ται πά­νω α­πό έ­νας χρό­νος προ­κει­μέ­νου να ο­λο­κλη­ρω­θεί μια με­τά­τα­ξη! Το Δ.Σ. της ΚΕ­ΔΕ προ­τεί­νει στα συ­ναρ­μό­δια υ­πουρ­γεί­α νο­μο­θε­τι­κή ρύθ­μι­ση με βά­ση την ο­ποί­α ο χρό­νος που α­παι­τεί­ται για την ο­λο­κλή­ρω­ση μιας με­τά­τα­ξης μπο­ρεί να μει­ω­θεί στο ε­λά­χι­στο. Ε­πί­σης, το Δ.Σ. της ΚΕ­ΔΕ εκ­φρά­ζει την έν­το­νη δι­α­μαρ­τυ­ρί­α του σε σχέ­ση με την Υ­πουρ­γι­κή Α­πό­φα­ση που α­να­φέ­ρε­ται στα κρι­τή­ρια και στη μο­ρι­ο­δό­τη­ση υ­παλ­λή­λων στο πλαί­σιο της κι­νη­τι­κό­τη­τας – δι­α­θε­σι­μό­τη­τας.
 ΠΡΟ­Ϋ­ΠΟ­ΛΟ­ΓΙ­ΣΜΟΙ
 Σε σχέ­ση με το πρό­βλη­μα που έ­χει προ­κύ­ψει με την κα­τάρ­τι­ση των προ­ϋ­πο­λο­γι­σμών των δή­μων το Δ.Σ. της ΚΕ­ΔΕ α­πο­φά­σι­σε να ζη­τή­σει κοι­νή συ­νάν­τη­ση με τον υ­πουρ­γό Ε­σω­τε­ρι­κών κ. Γ. Μι­χε­λά­κη και τον αρ­μό­διο Α­να­πλη­ρω­τή Υ­πουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών κ. Χ. Στα­ϊ­κού­ρα προ­κει­μέ­νου να δο­θούν ο­ρι­στι­κές λύ­σεις. Υ­πεν­θυ­μί­ζε­ται ό­τι με προ­η­γου­μέ­νη ο­μό­φω­νη α­πό­φα­σή του το Δ.Σ. της ΚΕ­ΔΕ πρό­τει­νε στους Δή­μους να μη στεί­λουν τα προ­σχέ­δια των προ­ϋ­πο­λο­γι­σμών τους στο Υ­πουρ­γεί­ο Ε­σω­τε­ρι­κών αλ­λά τα Δη­μο­τι­κά Συμ­βού­λια να προ­χω­ρή­σουν στην ψή­φι­ση των προ­ϋ­πο­λο­γι­σμών τους και στην α­πο­στο­λή τους προς τις αρ­μό­δι­ες αρ­χές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages