Όλοι κρέμονται στη Καλαμάτα...από τα σκουπίδια του Καράμπελα για την απόθεσή τους... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Όλοι κρέμονται στη Καλαμάτα...από τα σκουπίδια του Καράμπελα για την απόθεσή τους...

ΟΠΩΣ ήταν αναμενόμενο, η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν ήταν ήρεμη, αφού το ένα από τα θέματα ήταν η ανάθεση της μεταφοράς των απορριμμάτων, μετά από διαπραγμάτευση, από τον ίδιο ανάδοχο που τα μετέφερε μέχρι τώρα, το Θεόδωρο Καράμπελα. Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Θανάση Βασιλόπουλου, στη νέα σύμβαση θα υπάρχει έκπτωση ένα ευρώ ανά τόνο μεταφοράς, ενώ η διάρκεια ισχύος είναι ένας χρόνος με δυνατότητα παράτασης για ένα χρόνο ακόμα. Ενώ, προβλέπεται ότι, αν σύμβαση διακοπεί εξ αιτίας αδυναμίας του Δήμου να εκπληρώσει τις χρηματικές υποχρεώσεις του, να μη δύναται ο ανάδοχος να εγείρει απαιτήσεις αποζημίωσης.
Στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, επεσήμανε ότι η μη αναγραφή στο τιμολόγιο του τόπου προορισμού αποτελεί φορολογική παράβαση και τόνισε ότι η μη υποχρέωση του αναδόχου να καταθέτει τιμολόγιο από την νόμιμη χωματερή που αποθέτει τα σκουπίδια, προκειμένου να πληρωθεί, δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα του Δήμου και του δίνει ευκαιρία για υπερκέρδη. Ενώ, κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι επί χρόνια είχε την ευθύνη διαχείρισης, χωρίς να δώσει λύση και τώρα προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στην Περιφέρεια. Φωτιά άναψε η παρέμβαση του Δημήτρη Μπούχαλη που είπε ότι με την ανάληψη της ενδιάμεσης διαχείρισης των απορριμμάτων από την ΤΕΡΝΑ, το κόστος θα αυξηθεί κατά 30%. Αμέσως, ο Θόδωρος Μπρεδήμας τόνισε ότι εμμέσως η δημοτική αρχή προαναγγέλλει την αύξηση των δημοτικών τελών. Το ίδιο υποστήριξαν και ο Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του Δικτύου Ενεργών Πολιτών και ο Τάσος Νιάρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο Σταμάτης Μπεχράκης επανήλθε στην πρότασή του ότι μοναδική λύση παραμένει η επαναλειτουργία της ΜΟΛΑΚ. Ο Νίκος Μπασακίδης απάντησε, για την πλειοψηφία, ότι για δέκα χρόνια κανείς δεν τόλμησε να επαναλειτουργήσει την ΜΟΛΑΚ και ισχυρίστηκε ότι τεκμηριωμένες επιστημονικές απόψεις συνηγορούν ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages