΄Βόμβα διοξινών' δίπλα στα σπίτια στο παλιό Μεταλλείου στους Μύλους Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

΄Βόμβα διοξινών' δίπλα στα σπίτια στο παλιό Μεταλλείου στους Μύλους Κυπαρισσίας

ΕΚΘΕΤΗ από όλες τις πλευρές είναι η Δημοτική αρχή Τριφυλίας από μια...βόμβα διοξινών που απειλεί κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής στο Δ.Σ. Τριφυλίας το το Σώμα αντί να δώσει πειστικές απαντήσεις στην διαμαρτυρία πολίτη για το πρόβλημα, προτίμησε να τον αποβάλλει από την αίθουσα δεδομένου ότι οι απαντήσεις που έδωσε ο αρμόδιος σύμβουλος ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας πάντως αντί να ζητήσει άμεση παύση κάθε δραστηριότητας, μίλησε για περιφράξεις και ταμπέλες στο χώρο ενώ δέχθηκε σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση για την επικινδυνότητα της κατάστασης....
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ...ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ
Στη περιοχή Μεταλεία στους Μύλους Κυπαρισσίας υπήρχε απόφαση από το τότε Δήμο Κυπαρισσίας στο χώρο που έμεινε εκτός λειτουργίας να επιτρέπεται μόνο η ρίψη αδρανών υλικών όπως μπάζα και χώματα. Εδώ και χρόνια όμως έχει μετατραπεί με την ανοχή των αρμοδίων σε ένα παράνομο σκουπιδότοπο που καίγεται κάθε λίγο και λιγάκι με διοξίνες στην ατμόσφαιρα από την καύση πλαστικών και νάιλον και από άλλα σκουπίδια. 
Όπως μάλιστα αναφέρουν κάτοικοι στην περιοχή σκουπίδια ρίχνει ο δήμος, όχι με τα απορριμματοφόρα αλλά με τα φορτηγά του που μαζεύουν τα σκουπίδια που είναι σορoμένα έξω από τους κάδους απορριμμάτων και ιδιώτες που βρήκαν την χωματερή έτοιμη για σκουπίδια. Ο Δήμος όμως έχει συμφωνήσει να το χρησιμοποιεί μόνο για την εναπόθεση αδρανών υλικών, όχι για παντός είδους σκουπίδια. Σκουπίδια όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι ρίχνει και το Νοσοκομείο και κανένα δεν ξέρει εάν αυτά έχουν μέσα και μολυσματικά υπολείμματα παρά το γεγονός ότι απόβλημα εργαστηρίων μεταφέρονται όπως γνωρίζουμε εκτός νοσοκομείου.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Η Περιβαλλοντική βόμβα με κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δίπλα στα σπίτια του οικισμού των Μύλων έχει ανησυχήσει τις αρχές και δεν αποκλείεται να έρθει υγειονομική επιτροπή ξανά για την εκτίμηση της κατάστασης ενώ οι κάτοικοι σύμφωνα με το www.kyparissianews.com, θα απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές καθώς συγκεντρώνουν υπογραφές όπως μάθαμε. Θεωρούν ότι πρέπει να σταματήσει να είναι παράνομος σκουπιδότοπος ο χώρος του παλιού Μεταλλείου. Τέλος το Σάββατο το πρωί έγινε αναζωπύρωση με τη περιοχή να πγίνεται στους μαύρους καπνούς από τα πλαστικά και τις διοξίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages