Ο πρόωρος τρύγος προβληματίζει τους σταφιδοπαραγωγούς της Μεσσηνίας! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ο πρόωρος τρύγος προβληματίζει τους σταφιδοπαραγωγούς της Μεσσηνίας!

Οι σταφιδοπαραγωγοί έχουν σχεδόν τρυγήσει τις καλλιέργειές τους και ακόμα δεν γνωρίζουν το ύψος της τιμής που θα αγοραστούν φέτος οι μεγαλύτερες ποσότητες σταφίδας. Η σελίδα μας είχε αποκαλύψει τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν στις αγορές για την απορρόφηση του προιόντος (τα οποία δεν έχουν εξομαλυνθεί) και θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την τιμή. Τότε είχαμε αποκαλύψει ότι η τιμή του 1,45 ευρώ το κιλό που είχε ανακοινώσει η ΣΚΟΣ θα πρέπει να θεωρείται άπιαστο όνειρο φέτος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η τιμή που θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι τις 28 Αυγούστου δεν θα ξεπερνά το 1,35 ευρώ το κιλό, με πιο αισιόδοξο σενάριο το 1,37 ευρώ το κιλό.
Εάν το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το τέλος Αυγούστου υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις με την αγορά λόγω της οικονομικής κρίσης τότε δεν αποκλείεται η τιμή να πέσει και στο 1,30 ευρώ το κιλό. Υπάρχει ωστόσο ένα ακόμα σενάριο που θα τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης κατά την διάρκεια της σύσκεψης στην ΣΚΟΣ στην Πάτρα. Στα συμβόλαια να μπει ως βάση το 1 ευρώ το κιλό και αναλόγως με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει να πληρωθούν την αύξηση οι παραγωγοί γιατί όχι και λίγο πάνω από την περσινή τιμή…..mnnetwork.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages